Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στην ακριτική Λαγκαδιά: «Θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους που αντιστέκονται και δεν εγκαταλείπουν το χωριό τους»

Σήμερα κατά την επίσκεψή μας, δεσμεύτηκα να εξετάσουμε το θέμα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, το οποίο έχει ανάγκη για άμεση παρέμβαση ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους και να αναδειχτεί, μιας και δεν λειτουργεί σήμερα ως σχολείο

Επισκεφθήκαμε τη Λαγκαδιά, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του ομώνυμου Ι.Ν. Πάντοτε όταν βρίσκομαι σε αυτό το ακριτικό χωριό, θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους που αντιστέκονται στις όποιες δυσκολίες και δεν εγκαταλείπουν το χωριό τους.

Γι’ αυτό η δική μας Δημοτική Αρχή δεν λειτούργησε ποτέ με βάση τον αριθμό των κατοίκων ενός χωριού. Οφείλουμε να στεκόμαστε συνεχώς στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε έστω με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε. Μαζί με την Πρόεδρό μας και καλή μου φίλη και συνεργάτη Σούλα Σούση, η οποία στέκεται στο ύψος της ευθύνης της και με το παραπάνω.

Σήμερα κατά την επίσκεψή μας, δεσμεύτηκα να εξετάσουμε το θέμα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, το οποίο έχει ανάγκη για άμεση παρέμβαση ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους και να αναδειχτεί, μιας και δεν λειτουργεί σήμερα ως σχολείο.

Με χαρά συζήτησα με τον κ. Βασίλη Παναγιωτίδη, ο οποίος υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός το 1982 στη Λαγκαδιά και έκτοτε αγαπά και νοιάζεται γι’ αυτόν τον τόπο και με ανοιχτή επιστολή του αναφερόταν σε αυτό το ζήτημα.

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας 















49 σχόλια:

  1. Αρχάγγελος περικλεια Λαγκαδια-
    Δήμαρχος 0-1 χάσατε φέρατε και
    Το δάσκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως εσύ έχασες;;;;;;;;;;;;;;; αυτό μαρτυράει η πικρία σου......

      Διαγραφή
  2. ΑΧΧ!ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ..ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ. ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ. ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΖΩ ΣΤΗΝ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρυσούλα τον δημαρχο μας και τα ματια σου. Ειναι καθαρός και χαίρομαι που σας βλέπω παρέα. Φιλιά πολλά.
    Μια καλή σου φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει και ο Μεγαπλάτανος κύριε δήμαρχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν έκανες και την παιδική χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχε αν κανείς αυτό το σχολείο θα ειναι μεγάλη ευλογία. Μόνο εσύ μπορείς. Είμαστε δίπλα σου. Μη μασάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. auto me teis eikones kai thn eklysiaexei paragynh eleos...bafeiadh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδική χαρά στη λαγκαδια θέλουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΆΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΌΣ ΤΙ
    ΠΉΓΕ ΣΤΡΑΒΆ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΑΚΑΣ. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΕΣΥ ΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ, ΕΝΩ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Μη φανατιζεσαι αδικα.Ολα ειναι σταχτη στα ματια,αλλα ειναι τα κινητρα τους και δυστυχως για την προεδρο σας θα την παρει κι αυτην η μπαλα...το χρημα πολλοι εμισησαν την δοξα ουδεις!

      Διαγραφή
    3. Ο ΜΠΙΝΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ… ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΟΛΥΜΒΥΘΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥΣ… ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ… ΜΠΙΝΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ. ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ.

      Διαγραφή
    4. σωστός ο 6:40. καποιοι επρεπε να ντρεπονται ακομα και το στομα τουσ ν ανοιξουν. μονο την παρτη τουσ κοιτανε. αυτη τουσ νοιαζει μονο. ο μπινοσ τουλαχιστον ιδιοτελης και συμφεροντολογοσ δεν ειναι. προσπαθει μεσα σε τοσο δυσκολεσ εποχεσ και κανει πραγματα.

      Διαγραφή
    5. αγαπητε 6.29 δεν φταιει κανεις που ηθελες να γινεις γραμματοσημο, απο δω και περα θα υποστεις το φτυσιμο

      Διαγραφή
    6. 6.04 ο θησαυρος παραμενει θησαυροςκαι εννοουμετην προεδρο μαςμε τον ανθρακα ασχοληθειτε εσεις.ενας περικλειωτης

      Διαγραφή
    7. Την πρόεδρο την νοιαζει να γίνεται δουλειά στο χωριό μας και όχι αν θα ειναι αντιδήμαρχος ο ένας η ο άλλος. Γι αυτό πολυ καλα κάνει και δουλεύει μαζί με τον δημαρχο

      Διαγραφή
  11. Αγανάκτηση και πίκρα για το φιάσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περιμέναμε καλά νέα και για
    Τα τρία χωριά τι έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μας είπες ότι θα μας βάλεις κούνιες και
    Τώρα μας λες ότι είναι ακριβές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...κοπέλα μου κάτσε σε καμια καρέκλα μπάς και σου κάτσει κανείς

      Διαγραφή
    2. Για κουνιες ποτε δεν υποσχεθηκε.αναπλαση ειπε .

      Διαγραφή
    3. 6:34,εισαι απιθανος!!!Μου εφτιαξες τη μερα χαχαχαααα....

      Διαγραφή
  14. στο Μεγαπλατανο θα φατε καλα Γεωργιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε μην κλαίτε είναι
    δυνατόν να γίνει κάτι σε εσας υπάρχουν
    άλλες ανάγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΌΤΙΜΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί τόσο ειρωνια? Εμείς τους σεβόμαστε
    Αυτοί γιατί μας υποτιμανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε καθήστε καλά άκου σας υποτιμάνεεπειδή δεν κάνουν καινούργια παιδική χαρά ελεοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χάρη στην συνεργασία της προέδρου μας με τον δημαρχο μας σε λιγο καιρό θα συντηρηθεί το σχολείο μας. Αυτό το θεωρείτε λιγο για ένα τόσο μικρό χωριό;;; οι καιροσκόποι ας κάτσουν στον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΩ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ. ΖΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ καλε κ εγω θελω να σε γνωρισω, ασε τον Δημαρχο εχει δουλιες εμενα μ αρεσουν τα ατομα μα καμενα λδια

      Διαγραφή
  21. Κλαιω μαζι σου Βαφειάδη 2 σχολια και δεν ανεβασες κανενα αχαχαχαχα.......αχαχαχαχαχα ποσο πιο κατω.....αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε συ στοπα και αλλη φορα, οταν μαλακιζεσε κλεισε την πορτα του ψυγειου θα παθεις κρυολογημα.

      Διαγραφή
  22. Ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε περιμέναμε την
    ανακοίνωση της καινούργιας παιδικής χαράς
    Απο το 1983 είναι τα παλιοσίδερα τι άλλο
    Πρέπει να κάνουμε. Όχι αλλο Τουρισμό
    σε θέματα καθημερινότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εσείς εκεί στη Λαγκαδιά έχετε απόλυτο δίκιο για τη παιδική χαρά και για το σχολείο, και είμαι μαζί σας!! Μακάρι να γίνει κάτι καλό γιατί το αξίζετε... Αλλά... Ας τα δούμε λίγο τα πράγματα κ από την άλλη πλευρά... το σχολείο σας ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, όλα μέσα ήταν στη θέση τους... η έδρα του δασκαλου... τα θρανία.. οι χάρτες και τα κάδρα με τους ήρωες μας στον τοίχο... η ξυλόσομπα στη μέση... τα παλιά βιβλία... η υδρόγειος σφαίρα... ο πίνακας... ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΤΟΜΑ... αν και δε ζω εκέι.. περνούσα πολλές φορές και χάζευα αυτό το υπέροχο σχολείο και κρυφοκοιτούσα όσο μπορούσα από τη πόρτα για να δω μέσα και να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια που πέρασα κ εγώ σε ένα τέτοιο σχολείο... Όταν μετά από κάποια χρόνια αποφάσισα να πάω και τα παιδιά μου εκεί για να δούνε πως ήταν παλιά τα σχολεία, με μεγάλη μου λύπη αντίκρισα ένα 'λεηλατημένο' σχολείο που δεν είχε καμία σχέση με το σχολείο που ήξερα μέχρι πριν... Το σχολείο είχε μετατραπεί σε αποθήκη κυριολεκτικά... όλα τα πράγματα είχαν γίνει μια άμορφη μάζα στην άκρη της αίθουσας για να χρησιμοποιηθεί ο χώρος ως αποθήκη, με ότι αντικείμενα μπορεί να φανταστεί κανείς... Τα τζάμια ήταν όλα σπασμένα και από την πόρτα αλλά και από τα παράθυρα, προφανώς από κάποια παιδιά του χωριού ή των διπλανών χωριών.. με αποτέλεσμα να μπαίνουν μέσα στο σχολείο πουλιά και ερπετά... και όλα αυτά τα λέω γιατί... όλοι θέλουμε και ζητάμε καινούρια πράγματα (και καλά κάνετε, το είπα κ στην αρχή) ΑΛΛΑ σκεφτείτε λίγο και ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση του σχολείου σας... Αν προσέχατε και σεβόσασταν λίγο τη δημόσια περιουσία ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! Το μόνο που θα χρειαζόταν θα ήταν μόνο ένα βάψιμο, ίσως και κάποια επισκευή στη σκεπή. Αυτά είχα να πω κ ελπίζω να μη σας κούρασα.. Δεν άντεξα όμως να μη μιλήσω με όλα αυτά που διαβάζω εδώ... Και αν νομίζει κάποιος ότι έχω άδικο ή κάνω λάθος και δεν είναι έτσι τα πράγματα, θα σεβαστώ την άποψή του και θα τον ακούσω με χαρά. Ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μας αναφέρεις αν Έχουμε προσέξει την
      Παιδική χαρά από το 1983. Τα παιδιά μας
      Όπως γνωρίζεις είναι αρκετά πρωτοφανές
      Για ακριτικό χωριό να τα έχει καλά ο
      Θεός δεν αξίζουν μία παιδική χαρά;

      Διαγραφή
    2. Ναι την έχετε προσέξει γιατί είναι από σίδερο... και όπως λέει και το τραγούδι... σίδερα μασάει ΜΟΝΟ ο κουταλιαναός...

      Διαγραφή
    3. Γραφει παντα το ιδιο ατομο κολημενο με τη παιδικη χαρα

      Διαγραφή
  24. Υπάρχει προταιρεωτιτα στα θέματα εσείς Εκεί
    Απάνω Αρχάγγελος περικλεια Λαγκαδια είστε
    μικρά χωριά τώρα έχει σειρά το νηπιαγωγείο
    στο Γαρεφι με σεβασμό στα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ας απαντήσει κάποιος σαν πολίτης έχω υποχρέωση να πληρώνω φόρο στο δήμο. Ο δημος
    Αναλογικά για τα παιδιά εδώ πάνω Όπως λέτε όλοι ( Αρχάγγελο περικλεια Λαγκαδια) τι
    Υπηρεσίες προσφέρει ; έστω μια φορά το
    Χρόνο για τα μάτια ένα αθλητικό γεγονός παράστασή ομιλία κοινωνικού όφελος εργαστήρι κατασκευές .... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ γιατί φωνάζουμε όποιος έχει δίκιο γαιδουρινα φωνάζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προεδρινα Κάνε κάτι γεια την νεολαία του
    Χωριού μας είμαστε όλοι εθελοντές και δίπλα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δε βλέπω καμία απάντηση από τους κατοίκους για το σχόλιο του ..11:18 π.μ. τι έγινε??? Μήπως έχει δίκιο τελικά? σας αποστόμωσε όλους εκεί στη Λαγκαδιά??? Τι έχετε να πείτε τώρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ένα απόγευμα το 1996 την ώρα που άρμεγαμε ώρα σταυλου ακουστηκαν θόρυβοι από το σχολείο ήταν Ρομά Που το λεηλατούσαν για τα πράγματα και να κοιμούνται μέσα μέχρι να πούμε ότιθα φωνάξουμε την αστυνομία είχαν γίνει πολλές ζημιές σπασμένα τζάμια τα πράγματα μέσα όλα
    Τούμπα. Λογικά θα το γνωρίζεις το περισπεριστατικό έτσι πείτε την κάτω βόλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ναι τότε καταστράφηκε ήταν απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φροντίστε την νεολαία του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News