Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Συνταγή: Κοτοσαλάτα με Κους Κους και Ξινόγαλο

Κοτοσαλάτα με Κους Κους και Ξινόγαλο

Διαβάστε λεπτομέρειες:

Υλικά
Για τη σαλάτα με κους κους
100 g. cous cous Tipiak
100 g. κόκκινο λάχανο
1 καρότο
Μισό μήλο
1 αβοκάντο
2 κρεμμυδάκια
1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο

Για το μαρινάρισμα του κοτόπουλου
200 g. κοτόπουλο στήθος ή μπούτι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα και χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml. ξινόγαλα
Θυμάρι

Για την συνοδευτική σάλτσα
80 ml. ξινόγαλα
1 ½ κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας σχινόπρασο
20 ml. ελαιόλαδο
1 μικρό λεμόνι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1.Το κοτόπουλο Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με τα υλικά της μαρινάδας. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε από 1 εως 4 ώρες στο ψυγείο. Κατόπιν το ψήνουμε στο φούρνο ή το σωτάρουμε στο τηγάνι ωσότου να πάρει χρώμα. Εύκολες Συνταγές με Κοτοσαλάτα Κους Κους, Cous Cous Συνταγές
2. Για το κους κους Σ΄ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού και το κους κους, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε 350 ml. καυτό νερό και λίγο αλάτι, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, αποσύρουμε και αφήνουμε να τραβήξει το νερό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και δεν ξεχνάμε ν΄ανακατεύουμε συχνά μ΄ενα πιρούνι, αφήνουμε να κρυώσει περίπου 20 λεπτά. Κοτοσαλάτα με Κους Κους Συνταγές
3. Μέχρι να κρυώσει το κους κους ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά. Επίσης ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα, ως εξής: Κόβουμε το αβοκάντο σε κυβάκια, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, τρίβουμε το μήλο και το καρότο στον τρίφτη ενώ το λάχανο το ψιλοκόβουμε. προσθέτουμε λίγο αλάτι, λεμόνι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κους κους, τις σταφίδες και τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ή αφού αφήσουμε τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News