Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Το αφιέρωμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στα Λουτρά Πόζαρ: «Ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς»

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Το ένθετο «ΤΑΞΙΔΙΑ» της Κυριακάτικης Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» φιλοξενεί δισέλιδο αφιέρωμα στα Λουτρά Πόζαρ, στα πλαίσια αφιερώματος για τον τουρισμό υγείας. Πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει η σημερινή Διοίκηση, με στόχο την προβολή του τόπου μας.

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας
Πρόεδρος Λουτρών

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ:

365 ημέρες το χρόνο η λουτρόπολη του νομού Πέλλας προσφέρει υπηρεσίες υγείας και ευεξίας σε ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Σε απόσταση 13 χλμ. από την έδρα του Δήμου Αλμωπίας, την Αριδαία και 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, σε μια πανέμορφη τοποθεσία, έκτασης 72 στρεμμάτων, βρίσκονται τα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ όπως είναι ευρέως γνωστά.

Τα Λουτρά Πόζαρ, οργανωμένα σε μια λουτρόπολη που λειτουργεί όλο το χρόνο, προσφέρουν στο σώμα υγεία και ευεξία σε ένα μοναδικό τοπίο. Στο χώρο λειτουργούν ξενοδοχεία, πισίνες, χαμάμ, τεχνητοί καταρράκτες, κέντρο αισθητικής και χαλάρωσης, εστιατόρια και καφετέριες, που προσφέρουν κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στους επισκέπτες.

Το «Αλεξάνδρειο» θεραπευτήριο, στο εσωτερικό της λουτρόπολης, είναι ένα σύγχρονο κτίριο που περιλαμβάνει 8 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες, χωρητικότητας 6 ατόμων η κάθε μία. Στη νέα πτέρυγα, που λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2015, τον επισκέπτη υποδέχονται οι καινούργιες ιδιωτικές πισίνες «Απόλλωνας», «Αφροδίτη», «Ερατώ» και το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών, ενώ στη συνέχεια της διαδρομής, βρίσκεται το πρώτο εν λειτουργία υδροθεραπευτήριο με 48 ατομικούς λουτήρες, 2 εσωτερικές πισίνες και 2 μικρά χαμάμ χωρητικότητας 6 ατόμων.

Ξεχωριστή ομορφιά στο τοπίο προσδίδουν ένας φυσικός καταρράκτης 20μ., ενώ από το καλοκαίρι του 2016 προσβάσιμος στο κοινό είναι και ένας νέος, εξίσου πανέμορφος καταρράκτης, δίπλα στο ποτάμι, λίγο πριν από την ανοιχτή πισίνα.

Στην εξωτερική πισίνα, που λειτουργεί όλο το χρόνο με ιαματικό νερό και είναι κατάλληλη για την ίαση, την άθληση και την ψυχαγωγία όλων των ηλικιών, οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους στην καρδιά της καταπράσινης φύσης. Παρακάτω, διαμορφωμένα μονοπάτια, επιτρέπουν την εξερεύνηση του φαραγγιού και οδηγούν στον μεγάλο καταρράκτη ύψους 22 μέτρων.

Το Φαράγγι των Λουτρών ή Φαράγγι Νικολάου αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φίλους των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως πεζοπορία και αναρρίχηση.

Η εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ, μπορεί να συνδυαστεί με αρκετές δραστηριότητες και επισκέψεις σε άλλα αξιοθέατα της γύρω περιοχής, όπως τον καταρράκτη Κουνουπίτσας, στο τέλος (ή στην αρχή) του φαραγγιού των Λουτρών.

Άλλα σημεία ιστορικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος γύρω από τα Λουτρά είναι το Σπηλαιοβάραθρο και το Λαογραφικό Μουσείο, ο Αγ. Ιωάννης στο Άνω Λουτράκι, η Καλή Πεδιάδα, το Όρος Βόρας, το Μαύρο Δάσος στην Όρμα και ο υγροβιότοπος Άγρα – Νησιού - Βρυττών. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News