Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ποια εικόνα θέλουμε για τα ποτάμια;

Καλούμαστε να επιλέξουμε, μία από τις παρακάτω εικόνες

Τις προηγούμενες μέρες παρακολουθήσαμε την έντονη αντιπαράθεση που εξελίχθηκε με αφορμή την παρέμβαση του Δήμου Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας, με τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμιού.

Μια παρέμβαση που έγινε με όλες τις σχετικές άδειες και κατόπιν πρότασης του Τοπικού Συμβουλίου και η οποία προκάλεσε αντιδράσεις μερίδα της αντιπολίτευσης, η οποία μάλιστα κατέφυγε στον Εισαγγελέα κάνοντας λόγο για «οικολογικό έγκλημα».

Λίγες μόνο μέρες μετά, παρακολουθούμε τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, αφήνοντας πίσω της πολλούς νεκρούς και εικόνες καταστροφής. Κατακρίνουμε –δικαίως- όλους εκείνους τους αρμόδιους που δεν φρόντισαν να είναι έτοιμοι για μία τέτοια Θεομηνία. Αυτούς δηλαδή, που δεν έδωσαν βαρύτητα στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ’ όλα. Κανείς δεν θέλει να βλέπει κομμένα δέντρα, αυτό είναι βέβαιο. Όμως όταν αυτά βρίσκονται μέσα στην κοίτη των ποταμών, τότε αποτελούν κίνδυνο για την πολιτική προστασία, καθώς παρεμποδίζουν τη φυσική ροή του νερού.

Καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε, μία από τις παρακάτω εικόνες: Ένα ποτάμι του οποίου η κοίτη είναι γεμάτη από δέντρα και μπάζα ή ένα ποτάμι που μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια της πολιτικής προστασίας σε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης ή νεροποντής.

Του Σταύρου Βαφειάδη


14 σχόλια:

  1. Αριδαία νιους! Κανένας δεν είπε να μη καθαριστουν τα ποτάμια. Αυτό όμως απέχει από το να κόβονται δένδρα δίπλα στο ποτάμι και όχι μέσα στην κοίτη. Γιατί ο δήμαρχος δεν βγαίνει να μας πει τι θα γίνει από δω και πέρα στο ποτάμι και αν έγιναν υπερβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στεναχωρια σας επιασε ολους, καθαρισε η κοιτη και ξεσηκοθηκατε δυο τρεις δηθεν, μια χαρα ειναι, εγω τουλαχιστον μπορω πλεον κυρια μου να χεζω ελευθερα διπλα στα γαργαρα νερα, ενω πριν δεν μπορουσα.

      Διαγραφή
    2. mono gia xesimo eisai ikanos esi

      Διαγραφή
  2. Η βιασύνη και η ανευθυνότητα ,στο να κοπούν αρον αρον τα δένδρα δείχνει ασέβεια στο φυσικό περιβάλλον.Απο εκεί ξεκίνησαν οι αντιδρασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να κόβονται δέντρα χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό, χωρίς να συνυπολογίζεται η αλλοίωση της μορφολογίας του εδάφους λόγω διάβρωσης από την έλλειψη δένδρων, είναι σαν να βάζουμε οι ίδιοι την υπογραφή μας στις επερχόμενες-μοιραία- πλημμύρες.
    το τσιμέντο ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΟΦΆ. Η ΡΙΖΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ και το δέντρο είναι φυσικό ανάχωμα. Πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σου πω αγαπητέ ποια από τις δύο προτιμώ: Καμία. Θα έλεγα την πρώτη αν δεν είχε τα δέντρα μέσα στην κοίτη. Θα έλεγα τη δεύτερη αν είχε τα δέντρα στα πρανή. Είναι απλό: Έπρεπε να καθαριστεί μόνο η κοίτη. Τι έγινε όμως; Κόπηκαν όλα τα δέντρα μέσα και έξω από το ποτάμι. Οι αλυσοπριονάδες πήραν τους κορμούς και άφησαν τα κλαδιά μέσα στην κοίτη. Αυτό φαίνεται και από τη δεύτερη φωτογραφία σου. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φέρτε πίσω τα ξύλα και να δωθουν σε
    ανυμπορες οικογένειές ανέργους αρρώστους
    αυτό είναι κοινωνικη πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο σχόλιο αridaia news Κάνε
    Και για τα ορεινά ακριτικά χωριά
    του δημου μας για τα προβλήματα
    Τούς και το πόσο κοντά αισθάνονται
    την πολιτεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κριμα γιατι πιστεψα στον δημαρχο αν και δν τον ειχα ψηφισει,αλλα λιγο η αριδαια με το αποχετευτικο λιγο αυτο ο κοσμος θα σας κρινει και ηδη υπαρχουν εντονες διαμαρτυριες.και οσο για εσας κυριε Βαφειαδη διχαζετε και θα παρει και η μπαλα και εσας μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καλύτερο πράγμα σε μια πίπα ειναι οτι εχεις για δέκα λεπτα ησυχία....σκέψου το

      Διαγραφή
  8. αγαπητέ κύριε Βαφειάδη,καλώς αναδυκνύεται το συγκεκριμένο θέμα,γιατί προφανώς γνωρίζετε την αξία προστασίας του περιβάλλοντος.Οι ενστάσεις για την βιαστική αυτή πρωτοβουλία είναι εύλογες.Κατ αρχήν όταν πρωταγωνιστής είναι ένας έμπορος πατάτας αντί για στελέχη του Δασαρχείου,όταν γίνονται όλα τόσο βιαστικά λες και είμαστε κλέφτες και θα μας πιάσουν...κλπ όλα αυτα δημιουργούν αντιδράσεις.Δεν ξέρω εάν έχετε την πληροφορία ότι στην Αλμωπία υπάρχουν τουλάχιστον 20 απόφοιτοι δασικων σχολών ΑΕΙ και άλλο 30-40 γεωπόνοι οι οποίοι στη χειρότερη περίπτωση ήταν πιο ειδικοί απ τους ανθρώπους που εμπλέχτηκαν.Το αν είναι δημοτικοι σύμβουλοι κλπ προφανώς και θεωρείτε δευτερεύον ή τριτεύον όπως επίσης καμία ενέργεια δεν θεωρείτε νόμιμη εαν δεν παρίστατο μέλος της τεχνικής υπηρεσίας.Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "εμπορος πατατας" μα τι απαξιωση ειναι αυτη αγαπητε μου;

      Διαγραφή
  9. μην κολάτε στις λέξεις.Υπήρχε καλή πρόθεση αλλά όχι καλή εκτέλεση.Δώστε αρμοδιότητες σε ειδικούς ή συμβουλευτείτε ειδικούς.Τι πιο απλό και λογικό? οι περισσότεροι αιρετοί είναι τόσο αδαείς που μπορουν να μπλέξουν το Δήμο σε περιπέτειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News