Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Επίθεση του αποσχηματισθέντος αρχιμανδρίτη «Παπά Τσαρκνιά» κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων για την ονομασία

Ο Νικόδημος Τσαρκνιάς αυτοαποκαλείται «επίσκοπος» των υποτιθέμενων «Μακεντόνετς» στη βόρεια Ελλάδα - Αποσχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά από δημοσίευση φωτογραφιών που τον απεικόνιζαν σε ομοφυλοφιλικές ερωτικές περιπτύξεις

Επίθεση κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων, για την πρόθεσή της να επιλύσει τη διαφορά στο θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα, εξαπέλυσε ο φιλοσκοπιανός Νικόδημος Τσαρκνιάς, που αυτοαποκαλείται «επίσκοπος» των υποτιθέμενων «Μακεντόνετς» στη βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της πΓΔΜ ο Τσαρκνιάς -που στο παρελθόν υπήρξε κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος- χαρακτήρισε “μεγάλη ντροπή” την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, ενώ άφησε αιχμές και για το τελευταίο “φλερτ” της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων με το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας, το οποίο επιζητεί ρόλο “Μητρός Εκκλησίας”.

“Είναι μεγάλη ντροπή σε καιρό ειρήνης, και με την Δημοκρατία της “Μακεδονίας” να αναγνωρίζεται από περισσότερα από τα δύο τρίτα του κόσμου, να θέλουμε να δώσουμε στους Έλληνες το όνομα (...) Ξέρω, υπάρχει πίεση από τις μεγάλες δυνάμεις. Υπήρχε πάντα τέτοια πίεση. Οι μεγάλες δυνάμεις δεν μπορούν να καταστρέψουν τον “μακεδονικό” λαό. Δεν πρέπει να αυτοκτονήσουμε” δήλωσε προκλητικά ο Τσαρκνιάς, συνεχίζοντας για την πρόσφατη απόφαση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, να ζητήσει την υποστήριξη του Βουλγαρικού Πατριαρχείου: “Δεν στέκεται με τίποτα να γίνει η Εκκλησία μας (Σκοπίων) “κόρη” της βουλγαρικής Εκκλησίας. Πρόκειται για αυτοκτονία. Αν χάσουμε την Εκκλησία, το όνομα, την πατρίδα, τότε δεν είμαστε λαός. Θα είμαστε μηδενικοί. Θα είναι ντροπή για εμάς και για τις γενιές μας, διότι δεν κάνουμε τίποτε για το έθνος, για τον λαό, για την πίστη”.

Ο Νικόδημος Τσαρκνιάς υπήρξε στο παρελθόν πρώην κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποσχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά από δημοσίευση φωτογραφιών που τον απεικόνιζαν σε ομοφυλοφιλικές ερωτικές περιπτύξεις. Ο ίδιος τότε είχε υποστηρίξει πως οι φωτογραφίες ήταν προϊόν μοντάζ και στόχο είχαν να τον θέσουν εκτός εκκλησίας επειδή αισθανόταν Σκοπιανός και όχι Έλληνας.

Παρόλο που έχει αποσχηματιστεί, κυκλοφορεί ελεύθερα φορώντας ράσο και συμμετέχοντας σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της υποτιθέμενης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας. Παλαιότερα είχε ακουστεί πως η Εκκλησία των Σκοπίων θα τον έχριζε «μητροπολίτη Μακεδονίας του Αιγαίου», ωστόσο η σκέψη αυτή δεν προχώρησε και πολλοί αποδίδουν σε αυτό, επίθεση που είχε εξαπολύσει παλαιότερα κατά των εκεί σχισματικών μητροπολιτών.

Με την αρωγή εθνικιστικών οργανώσεων και συλλόγων Σκοπιανών της διασποράς, ο Τσαρκνιάς ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανέγερση παράνομης εκκλησίας (“Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα”) στην Αριδαία, όπου ενίοτε πραγματοποιεί λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων.

Παλαιότερα ο Τσαρκνιάς είχε επιτεθεί φραστικά κατά Σκοπιανών μητροπολιτών, κατηγορώντας τους πως όχι μόνο δεν έχουν προσφέρει ούτε ένα ευρώ για την ολοκλήρωση της εκκλησίας που στην Αριδαία, αλλά ούτε ποτέ κάποιος από αυτούς βρέθηκε στην Ελλάδα για να «δώσει πνευματική υποστήριξη στους «Μακεντόνετς» πιστούς», όπως αποκάλεσε τους λιγοστούς φιλοσκοπιανούς της περιοχής.

Η κυβερνητική αλλαγή στα Σκόπια και το τέλος του καθεστώς Γκρούεφσκι, σήμανε και το τέλος των διαύλων επικοινωνίας εθνικιστικών κύκλων με φιλοσκοπιανούς της δυτικής Μακεδονίας. Πρόσφατα η πάλαι ποτέ εκπρόσωπος της λεγόμενης “United “Macedonian” Diaspora” -της πλέον ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης Σκοπιανών των ΗΠΑ και του Καναδά- στην Ελλάδα, Ευγενία Νατσουλίδου, ανακοίνωσε τη διάλυση της φιλοσκοπιανής ΜΚΟ “Μακεδονική Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Εδεσσας” της οποίας ήταν πρόεδρος. Τσαρκνιάς και Νατσουλίδου επισκέφθηκαν πολλές φορές οργανώσεις και συλλόγους σκοπιανών των ΗΠΑ, Αυστραλίας και Καναδά προκειμένου να εξασφαλίσουν “μαύρες” χρηματοδοτήσεις για τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.

Το 2013 η Νατσουλίδυ επιχείρησε να «φιμώσει» το ΘΕΜΑ, μετά από μήνυση που κατέθεσε για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά τελικά παραδέχτηκε ευθέως πως λαμβάνει χρηματικά εμβάσματα από οργανώσεις Σκοπιανών του εξωτερικού.

---
Πηγή: protothema.gr

14 σχόλια:

  1. Κατ αρχήν ο τίτλος < αρχιμανδρίτης > είναι λάθος.
    Έκπτωτος είναι απο την επίσημη εκκλησία και αυτοανακυρήχθηκε σε αρχιμανδρίτη των σκοπιανων,που ουτε οι ίδιοι τον αναγνωρίζουν.
    Το οτι τον αφήνουν καο γυρνάει και σήκωσε ολόκληρη εκκλησία είναι ενα θέμα.
    Αλλά ποντάρει στην ανεξιθρησκεία που υπάρχει όσο και αν θέλουν κάποιοι να πείσουν για το αντίθετο.
    Δεν απαγορεύεται σε κανένα να πιστεύει οπου θέλει.
    Βέβαια στην εκκλησία του γίνεται καθαρός προσυλητισμός και κηρύγματα μίσους κατα των ελλήνων .
    Στην εκκλησία του που όλοι ξέρουμε πως τα δολάρια που έρχονταν και έρχονται πιάσαν τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας διαταραγμενος άνθρωπος που προσπαθεί να προσηλυτισει κόσμο της αλμωπιας έλεος κάποιος να τον μαζέψει. Το αστείο είναι ότι εμφανίζεται σε κάποια πανηγύρια χωριών και λέει τις ανοησίες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα δεν είναι αυτός και οι ανοησίες του, αλλά αυτοί που τον αφήνουν να τις λέει και, κυρίως, αυτοί που τον πιστεύουν.
      Υ.Γ. Τώρα θα μου πει κάποιος ότι υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν και ακολουθούν τον Σώρρα, γιατί να μην υπάρχουν αφελείς (δεν λέω ηλίθιοι) που να πιστεύουν αυτόν;

      Διαγραφή
  3. ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τύπος ας πάει να πάρει κιόλας και την σκοπιάνίκη υπηκοότητα μην έχει απαιτήσεις από την Ελληνική δημοκρατία. Και απορώ κιόλας που δεν τον μαζεύουν πάει κανεί κυρηγματα χωρίς να δηλώνει τι καπνό φουμαρει σε ανυποψίαστα γεροντακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PATER PANE KAI PARE TO MAKELEIO TOY STEFANOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενας ανθρωπος που το μισος για καθε τι ελληνικο φαινετε απο τα φιδισια ματια του, αγνοηστε τον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ποιά Ελληνική Δημοκρατία μιλάτε που την είδατε; δεν ντρέπεστε λίγο ; με τους προδότες και τον παραμελημένο λαό που οδηγείται στις αυτοχειρίες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι δεν ντρεπομαι ρε προδοτη δεν ντρεπομαι ρε χαφιε δεν ντρεπομαι παρασιτο της κοινωνιας, και δεν ντρεπομαι γιατι ειμαι υπερηφανος για τη χωρα μου γιατι ειμαι ελευθερος να γραφω οτι θελω, ελευθερος να σε γαμω και ελευθερος να κανω οτι θελω, εσυ αν δεν γουσταρεις χασου απ τα ιερα χωματα της ελλαδος για την οποια εγω ειμαι ετοιμος να θυσιαστω, ακουσες γεννημα φιδιου;

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥΣΤΑΡΑ.

      Διαγραφή
  8. Αν υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση σε αυτή την χώρα θα τον είχε στείλει στο διάολο και αυτόν και τους ομοϊδεάτες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗ ΣΚΟΤΟΝΕΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΓΕΑΔΑΣ ΤΙΜΕΝΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΥΣ ΕΛΛΗΝ ΜΑΚΕΔΝΟΣ24 Δεκεμβρίου 2017 στις 7:56 μ.μ.

    ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ.ΕΛΛΗΝ.ΜΗΤΗΡ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.ΕΛΛΗΝ.Ο ΠΕΡΣΕΥΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΟΙΗΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΗΤΟ Ο ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΕΝΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΔΙΑ ΔΕΙΛΙΑ.ΤΟ 700 ΜΧ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΡΙΛΛΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΙΟΥΣ.ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΒΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΦΟΥ ΖΕΙ ΕΔΩ Ο ΙΛΛΥΡΙΟΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΟ ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΑ.ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΥΤΗ.ΟΣΟ Η ΙΕΡΗ ΒΟΤΤΙΑΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΦΙΛΙΠΠΟΣ,Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΩΘΕΙ,ΤΟΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΧΕΙΑ.Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝ ΑΡΙΔΑΙΩΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΤΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΦΤΕΛΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΛΑΒΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟ 168 ΠΧ.ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ.ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΗΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΑΚΟΜΑ.ΛΙΓΟΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ.ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DNA.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ ΣΑΣ.ΕΙΣΤΑΙ ΔΑΡΔΑΝΟΙ ΣΚΟΥΠΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΙΠΠΙΟΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ;ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΡΣΕΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ;ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ;ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ Ο ΤΙΤΟ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΜΕΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΟΥΙΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΜΠΕΛΑ ΣΚΟΠΙΑΝΗ.ΑΙΣΧΟΣ!ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΓΙΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News