Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Οι Μακεδόνες ξεσηκώνονται!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ, www.popsm.gr ) με την στήριξη των Παμμεκδονικών Ενώσεων ανά τω κόσμω αντιδρά ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην προοπτική να υπάρξει σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων με χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Στις 28 Νοεμβρίου ξεκίνησε με επίσκεψη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μια καλά μελετημένη καμπάνια με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ στο οποίον επιδόθηκε ψήφισμα από 205 Πολιτιστικούς Συλλόγους ντόπιων Μακεδόνων. Το συντονιστικό όργανο απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΠΟΠΣΜ, των Παμμακεδονικών Ενώσεων όλης της γης, του International Hellenic Association (ελληνοαμερικανική οργάνωση με μέλη 3000 ακαδημαικούς και προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο) και η Ομάδα 21 (με έδρα την Θεσσαλονίκη).

Στο πλαίσιο της καμπάνιας το ΠΡΩΤΟ στάδιο αφορά στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. Αυτό επιτυγχάνεται με:

1. Συλλογή υπογραφών στην πλατφόρμα www.onomasia.gr όπου οι Έλληνες υπογράφουν μαζικά ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό (όπως προβλέπει το Σύνταγμα) για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η Βουλή εκτραπεί από την απόφαση των πολιτικών Αρχηγών του 1992.

2. Στην παραπάνω ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε τους 60 χορηγούς επικοινωνίας οι οποίοι αποδέχθηκαν την προώθηση της καμπάνιας. Το τηλεοπτικό σποτ μπορείτε να το δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=su8xAFcJ19E

3. Συνεργασία με ΟΛΕΣ τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας. Πράγματι οι Μητροπολίτες είναι στο πλευρό μας.

4. Περιφερειακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πολεις της Μακεδονίας για ενημερωση-ευαισθητοποίηση του κόσμου. Την Τετάρτη 3 Ιαν ξεκινάμε από τη Σκύδρα και θα καταλήξουμε στην κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που θα γίνει μετά πό έναν μήνα.

5. Δεχόμαστε αποφάσεις συμπαράστασης από όλες τις Ομοσπονδίες Πολιτιστικών Συλλόγων (Θρακιώτες, Κρήτες, Επτανήσιουςκτλ)

6. Με επίσημο αίτημα προς ΟΛΟΥΣ (σύνολο 59) τους Δήμους της Μακεδονίας ζητήσαμε την έκδοση ψηφισμάτων των Δημοτικών Συμβουλίων για στήριξη της καμπάνιας και απαίτηση για ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην οριστική ονομασία των Σκοπίων. Ήδη 10 Δήμοι έχουν εκδώσει ΘΕΤΙΚΑ ψηφίσματα και ακολουθούν κι άλλοι. Το σύνολο των ψηφισμάτων θα κατατεθούν στην πολιτική ηγεσία ως ΕΠΙΣΗΜΗ απόφαση/αίτημα του ΕΛληνικού λαού και ιδιαίτερα της Μακεδονίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αγνοήσει κάτι τέτοιο. ΣΑς στέλνουμε ενδεικτικά το ψήφισμα του Δήμου Αμφίπολης!

7. Στα τέλη Ιανουαρίου το συντονιστικό όργανο της καμπάνιας θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Χώρας.

Σας ζητούμε να συμβάλλετε στην ύστατη προσπάθεια των γηγενών Μακεδόνων να διεκδικήσουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Δυναμώστε τη φωνή της αλήθειας. Υπογράψτε στο www.onomasia.gr και βοηθείστε τους γνωστούς σας να υπογράψουν κι αυτοί.

Για το ΔΣ της ΠΟΠΣΜ
Με τιμή
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ
τηλ. 6983498377

26 σχόλια:

  1. Λίγο αργά ξυπνήσατε μάγκες! Τώρα που μπήκε το αγγούρι στο κόλπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ από μέρους σου τι έκανες κύριε ανώνυμε;;κάνε μόκο η στήριξε την προσπάθεια

      Διαγραφή
    2. Ποια προσπαθεια? Να μας μιλήσουν σε ένα κέντρο ότι η μακεδονία είναι ελληνικη? Το ξέρουμε αυτό! Ας κάνανε πορεία στην πόλη μέσα να ακούσουν όλοι για την μακεδονια

      Διαγραφή
    3. από τη στιγμή που έχει άποψη ο καθένας λύση δεν υπάρχει.Δεν είναι όλοι οι έλληνες γνήσιοι έλληνες.

      Διαγραφή
  2. Αν στην Ελλάδα υπάρχει "δημοκρατία" πρέπει να γίνει άμεσα δημοψήφισμα για ένα τόσο σημαντικό γεγονός που αφορά την Μακεδονία μας και κατεπεκταση την Ελλάδα!!Χαιρετίζω την προσπάθεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και θα έχουν δικαίωμα ψήφου ποιοί σ αυτο το δημοψήφισμα αδερφέ? όποιος δηλώνει έλληνας? το σωστό θα έπρεπε να ειναι φίλτρο καταγωγής με βάση μούρη.

      Διαγραφή
  3. ΑΡΓΕΑΔΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΥΣ ΚΑΡΑΝΟΣ30 Δεκεμβρίου 2017 στις 8:21 μ.μ.

    "ΕΣΤΙ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".ΣΤΡΑΒΩΝΑΣ 1=ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΧ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΡΙΕΣ.ΕΥΓΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στραβων 36 μ.χ το ορθον....

      Διαγραφή
    2. 64ΠΧ 24ΜΧΑΜΑΣΕΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ Χ ΤΟ ΟΡΘΟΝ.

      Διαγραφή
    3. Θα ηθελα να σε καταλαβω αλλα αυτα που γραφεις ειναι ακατανοητα....

      Διαγραφή
    4. ΒΟΥΝΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΒΟΣ31 Δεκεμβρίου 2017 στις 9:43 μ.μ.

      ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΩ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.Ο ΣΤΡΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΣΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ,Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΑΦΗΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ.ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΙΝΕΖΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ.ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠ.ΟΣΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΕΞΩ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ.ΦΩΝΑΞΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΔΑΗΜΑΙΚΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΑΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β.ΟΥΤΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕ ΛΗΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟ 168ΠΧ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.

      Διαγραφή
    5. Αρχικα καλη χρονια να έχουμε.....Δεν εθεσα ζητημα για το αν πηγες σχολείο η οχι δεν ειναι κατι που κοιταω το μονο που ειπα ηταν πως η προταση που εκανες ηταν ακατανόητη δεν καταλαβα τι ηθελες να πεις....Οσα για τα υπολοιπα που λες εγω προσωπικα κραταω μικρό καλαθι...Την Μακεδονία δεν την εχεις μονο εσυ στις φλεβες σου αλλα κι αλλοι.

      Διαγραφή
    6. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΟΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟΝ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
    7. Θα σου ελεγα να κρατας και συ μικρο καλαθι....διαβαζω δημοσιευματα τα οποια ισχυρίζονται πως το δυτικο κομματι των Σκοπιων θα ονομαζεται δημοκρατια της Ιλλυριας και το κεντρικο καθως και το ανατολικο δημοκρατια της Μακεδονίας,αυτες οι ονομασιες θα χρησιμοποιουνται για το εσωτερικο της χωρας για να ειναι ικανοποιημενοι και οι Αλβανοι κσι οι Σκοπιανοι...Και ερχομαι εγω ο αφελης και αναρωτιεμαι εαν ολα αυτα βγουν αληθινα φυσικα.....ποιος μου επιβεβαιώνει πως δεν θα γυρισουν να ισχυριστουν οτι ειναι Μακεδόνες εφοσον υπαρχει ενα κομματι που ονομαζεται δημοκρατια της Μακεδονιας....και ποιος μαγκας θα μου επιβεβαιωσει πως δεν θα ζητησει αυτο το κομματι να αποσχιστει απο τον κεντρικο κορμο του κρατους αυτού και να αρχισει ενα ιδιο παιχνιδι ονομασιας που ισως εξελιχθεί σε κάτι πολυ δυσκολο σε σχεση με αυτο που υπηρχε;Γι αυτο λοιπον εγω κραταω μικρο καλαθι αν θελουμε να τελειωσει αυτο το θεμα πρεπει να κοπει οριστικα η χρηση της λεξης Μακεδονίας ειτε πρόκειται για το εσωτερικο τους ειτε για εξωτερικο.Φιλικα παντα....

      Διαγραφή
    8. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΓΙΑΥΤΟ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΛΠ.ΑΣ ΜΗ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΚΕΙ,ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:"ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΝΜΡΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ".ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΟΣΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ ΙΛΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΡΔΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΚΕΙ.Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΟΥ Ε,ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΑΣΤΑΡΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΟΝΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟΙ.ΤΟ 700 ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΥΡΙΛΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟ.ΑΝ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΤΡΩΕΙ Η ΑΡΑΧΝΗ.Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΓΟΥ;ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΑΒΟΥΝ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 2.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΚΟΣ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΟΥΝ;ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣΤΡΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ,ΚΑΤΣΙΚΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
    9. Δυστυχως η ευτυχως αλλοι αποφασιζουν για την μοιρα της χωρας μας ευκολα το οχι γινεται ναι,τα μνημονια δεν σκιζονται αλλα υπογράφονται και με τα δυο χερια τι θα εμποδισει λοιπον αυτους απο το να μην δωσουν το ονομα;ΚΡΑΤΑ λοιπον μικρο καλαθι οσο για την ενωση δεν θα σχολιασω τιποτα δεν με εκφραζει.Παρόμοια ψηφοφορια αν δεν ειναι η ιδια ειχε τεθει απο το 2009 και αν εβλεπςς αποτελεσματα θα έκλαιγες ειλικρινα...Απο την πλευρα σου μαθε στα παιδια σου ιστορια ειναι το καλυτερο που μποεις να προσφερεις πλεον σε αυτη την κοινωνια και μην περιμενεις καμια ομοσπονδια να βοηθησει.

      Διαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ.ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΒΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΤΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χθες στην Εδεσσα μεσα στο γηπεδο σε κιοσκια που εγραφαν 'Δημος Εδεσσας' ενας συλλογος που ονομαζεται μετσκες εκαναν γλεντι με μουσικη κ τραγουδια σλαβικα. Κανενας δεν νοιαστηκε. Ολοι απο το πληκτρολογιο κανουμε τους υπερπατριωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν θα μιλάει ο καθένας για έθιμα των ντόπιων θα κάνει αίτηση πρωτα για το ποιόν του.Όσοι ήρθαν στα χώματα της Μακεδονίας τα τελευταία 100 -150 χρόνια ας εκτιμήσουν τη φιλοξενία που τους παρέχουμε.

      Διαγραφή
    2. ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΠΑΤΗΡ ΕΛΛΗΝΩΝ3 Ιανουαρίου 2018 στις 3:54 μ.μ.

      ΤΟ 1912 ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ.ΕΙΧΕ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΛΑΚΩΝΕΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΛΠ.ΤΟ 1940 ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ,ΟΤΑΝ Ο ΤΙΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΑΝ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ,ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΟΣΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΕΣ ΣΥΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΖΗΣΑΝ ΕΔΩ.ΜΕΤΑ ΤΟ 700ΜΧ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΣΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΛΥΡΙΟΙ.ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΦΟΥΡΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΕΜΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ Η ΓΥΦΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΕΤΙΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΑΝ.ΟΙ ΚΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟ 168 ΕΩΣ 146ΠΧ.ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ.ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΒΟΥΤΗΞΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΤΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ.ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΩΝΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.ΑΛΩΣΤΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΞΗΛΛΙΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΣΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΡΟΙ ΜΑΣ.ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΝΟΥΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ ΝΙΤΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ.ΤΙΜΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑΣ ΝΟΝΑΣ ΜΟΥ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
  6. ΝΕΑ ΤΡΑ ΠΕΖΟΥΝΤΑ ΓΙΑΝ.31 Δεκεμβρίου 2017 στις 4:29 μ.μ.

    ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΣΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣΤΟΥΣ.Η ΓΛΩΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΙΠΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΟΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΘΝΟΥΣ.ΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΦΗΜΙΣΗ,ΘΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συριζα θελατε αθεους και ανθελληνες... Δωρισαν 14 αεοροδρομια στους Γερμανους βαλαν φορους στους Ελληνες που δεν μπορουν να πληρωσουν και τωρα θα πουνε τα σκοποια ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ..και αν πει κανενας τιποτα θα τον πουν προκαταλημενο και εθνικηστη φασιστα ...ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΜΑΤΖΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειμαι νέγρος αλλά αγαπάω τη Μακεδονία.Με δέχεσται να ονομάζομαι Μακεδόνας? θα θέλα πολύ να μου απαντήσει κάποιος ειλικρινά.Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο σκύλος μου γεννήθηκε σε σταύλο αλλά αυτό δεν το κάνει άλογο!

      Διαγραφή
  9. ΑΝΔΡΙΣΚΟΣ Ο ΨΕΥΤΟΦΙΛΙΠΠΟΣ3 Ιανουαρίου 2018 στις 2:47 μ.μ.

    ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟ ΜΕΤΟΙΚΙΟΝ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ.ΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑ ΚΥΡΙΕ ΝΕΓΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΕΤΟΙΚΟΣ.ΦΕΙΔΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ.ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΣΕΙΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News