Πένες με σάλτσα ντομάτας |
Διαβάστε λεπτομέρειες:
Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο (500γρ.) μακαρόνια πένες (ή τορτελίνια ή βίδες κ.λπ.),
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 κιλό ντομάτες αλεσμένες στο μπλέντερ,
1 κουταλάκι πάπρικα,
½ κουταλάκι ζάχαρη,
8 -10 φύλλα βασιλικό (και επιπλέον για το γαρνίρισμα),
4-5 ντοματίνια (προαιρετικά),
1½ φλ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη,
αλάτι,
πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ακολούθως, ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό στην κατσαρόλα και τα σουρώνετε.
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στους 180°C.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ακολούθως, ρίχνετε τις ντομάτες και βράζετε για 7-8 λεπτά. Μετά, προσθέτετε την πάπρικα, τη ζάχαρη, το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα ταψί ή σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο και προσθέτετε τα ντοματίνια και τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα. Βάζετε το φαγητό στο φούρνο και ψήνετε στο γκριλ για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζετε με λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News