Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ο Δήμος Αλμωπίας βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές - Δείτε πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ και ΒΙΝΤΕΟ μόνο στο Aridaia News

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 – 2017

Τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων της σχολικής περιόδου 2016 – 2017, πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου ο Δήμος Αλμωπίας. Την εκδήλωση συντόνισε η Φιλόλογος κ. Ελένη Νάνου.

Στο κατάμεστο από κόσμο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, τιμήθηκε η προσπάθεια των σημερινών πρωτοετών φοιτητών της περιοχής μας, οι οποίοι έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα, έχοντας στο πλευρό τους, τους γονείς και τους καθηγητές τους και πέτυχαν τους στόχους τους, με την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος ευχήθηκε καλή χρονιά, ενώ συγκινημένος καλωσόρισε όλο τον κόσμο και έκανε εκτενή αναφορά σε όλα αυτά τα παιδιά που με τα εφόδια που τους παρέχει το σχολείο, περνούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες και στο αβέβαιο μέλλον που επικρατεί για όλους τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι σπουδάζουν και στη συνέχεια βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς βλέπουν ότι οι κόποι τους δεν ανταμείβονται. Αναφερόμενος στους φοιτητές, τους κάλεσε να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί του για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν και υπογράμμισε ότι ως Δήμαρχος προσπαθεί να στηρίζει νέα παιδιά με πτυχία, κυρίως μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, ως μια ελάχιστη βοήθεια. Παράλληλα, ο Δήμαρχος κάλεσε στο βήμα ανθρώπους οι οποίοι δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους και επιστρέφουν στα θρανία, ενώ παράλληλα εργάζονται ή έχουν οικογένεια. Όπως τόνισε, αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν τον σεβασμό μας για την προσπάθεια που κάνουν.  

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο οποίος είχε το γενικό συντονισμό της διοργάνωσης αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και της επιτυχίας των μαθητών σήμερα είναι η βράβευσή τους από τον Δήμο μας, ελπίζοντας στο μέλλον να συνεχίσουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να ξεχωρίσουν και να ξεπεράσουν τους άλλους, να έχουν αισιοδοξία στην ζωή τους και να αποτελέσουν παράδειγμα για τις γενιές που έρχονται». Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και την προσπάθεια των γονιών τους, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα τους στο δύσκολο αυτόν αγώνα τους, να τους επαινέσουμε για το κουράγιο τους και την υπομονή τους ως συμπαραστάτες καθώς και να τους αποδώσουμε κι αυτούς αριστείο ώστε να συμπαρασύρουν και αυτοί άλλους γονείς που θα βρεθούν στην θέση τους». Επίσης, ο κ. Χατζηγιαννίδης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές αλλά μαθητές πολλών και διαφορετικών δεξιοτήτων».

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Γιώργος Καρασμάνης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στέφανος Αβραμίκας και κ. Γιάννης Ρώσσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά οι Αποστόλης και Δήμητρα Ούρδα, οι οποίοι χάρισαν στο κοινό ένα υπέροχο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Χορηγός της εκδήλωσης, ήταν η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών. Στους σημερινούς φοιτητές μοιράστηκε και από ένα αναμνηστικό δώρο.

Ο χαιρετισμός του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Χατζηγιαννίδη:

ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ
ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά να έχει πρώτα απ΄όλα υγεία, προσωπική ευημερία και πρόοδο σε ότι κι αν κάνει στην ζωή του. Η γέννηση του Χριστού να του χαρίζει φώτιση αισιοδοξία και γαλήνη στην ψυχή του.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για κάποιον, να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που κάνει στην ζωή του σε οποιονδήποτε τομέα και μεγάλη χαρά και ικανοποίηση όταν βραβεύεται για την επιτυχία των στόχων του.

Αποτελεί όμως και ιδιαίτερη χαρά γι΄αυτόν που έχει την τιμή να αναγνωρίζει τις προσπάθειες κάποιου και να τον επαινεί για την επιτυχία των στόχων του.

Σήμερα λοιπόν, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που με την σημερινή μας εκδήλωση, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια των μαθητών του Δήμου μας για την εισαγωγή τους, το σχολικό έτος 2016-2017 στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Τους βραβεύουμε για την επιτυχία των στόχων τους και τους τονίζουμε ότι θα πρέπει να είναι συνεχώς αγωνιστές στην ζωή τους, να θέτουν στόχους και να τους πραγματοποιούν, αναζητώντας την εξέλιξη και την πρόοδό τους στην κοινωνία που ζουν.

Κι αν ακόμη όμως δεν πετύχουν τον στόχο τους, δεν θα πρέπει να απογοητεύονται, δεν θα πρέπει να δειλιάζουν αλλά να προχωρούν μπροστά, διδασκόμενοι από την αποτυχία τους, η οποία θα πρέπει να τους δυναμώσει, να τους πεισμώνει για να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την πρόοδο και την εξέλιξή τους .

Σήμερα οι νέοι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις, έχουν να παλέψουν με πολλά και ποικίλα προβλήματα σε κάθε τομέα της ζωής τους. Καλούνται να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να σταθούν όρθιοι γιατί αυτοί αποτελούν το μέλλον, την ψυχή και τα όραμα της Ελλάδας μας.

Ολοι μας έχουμε ιδιαίτερο καθήκον και υποχρέωση να στηρίξουμε και να σταθούμε αρωγοί για την επίτευξη των στόχων τους, να τους δυναμώνουμε, να τους τονώνουμε το ηθικό ώστε και αυτοί να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι και εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία μας και να οδηγούνται σε ξένους τόπους. Ο έπαινος και η αριστεία αποτελεί κίνητρο για την εξέλιξη και την πρόοδο του ανθρώπου . Η αριστεία ξεχωρίζει προς τα πάνω το πρόσωπο αλλά κυρίως συμπαρασύρει μιμητικά και τους υπόλοιπους συνανθρώπους και αυτοί με την σειρά τους να δημιουργήσουν και να διακριθούν. Είναι κλασική και καθολική έννοια, αφορά όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν αρέσκονται στο σήμερα και στο εύκολο αλλά αναζητούν το ξεχωριστό, τις κορυφές του πνεύματος και του ήθους προκειμένου να αναπτύξουν τον εαυτό τους, τα ταλέντα και τον κόσμο που ζούν .

Ο διαχωρισμός σε καλούς και κακούς μαθητές είναι άλογος, ανεπίκαιρος, αντιεπιστημονικός αλλά πάντα ζωντανός .Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές αλλά μαθητές πολλών και διαφορετικών δεξιοτήτων.

Απαιτείται όμως το πρότυπο κι η αριστεία που θα τους οδηγήσει όλους στην εξέλιξη και στην πρόοδο η οποία είναι αναγκαία στην ζωή.

Ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και της επιτυχίας των μαθητών σήμερα είναι η βράβευσή τους από τον Δήμο μας, ελπίζοντας στο μέλλον να συνεχίσουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να ξεχωρίσουν και να ξεπεράσουν του άλλους, να έχουν αισιοδοξία στην ζωή τους και να αποτελέσουν παράδειγμα για τις γενιές που έρχονται.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και την προσπάθεια των γονιών τους, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα τους στο δύσκολο αυτόν αγώνα τους, να τους επαινέσουμε για το κουράγιο τους και την υπομονή τους ως συμπαραστάτες καθώς και να τους αποδώσουμε κι αυτούς αριστείο ώστε να συμπαρασύρουν και αυτοί άλλους γονείς που θα βρεθούν στην θέση τους .

Τέλος κλείνοντας θέλω να αναφέρω μια φράση του Ομήρου, η οποία περιέχεται στην Ηλιάδα, την οποία όλοι μας θα πρέπει να έχουμε βαθιά στην ψυχή μας και πολύ περισσότερο οι νέοι μας, η οποία αποτελεί αθάνατη κληρονομιά μας και η οποία καθοδήγησε τις γενεές των Ελλήνων σε έργα θαυμαστά και αξιοπρόσεκτα μέχρι και τις μέρες μας όσο και αν κάποιοι στο βωμό της δήθεν ισότητας, αναπόδεικτα και αυθαίρετα επιδιώκουν την μετριότητα και την άλογη εξισορρόπηση καταστάσεων και προσώπων. «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμεναι άλλων μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν» δηλ. σε ελεύθερη μετάφραση «πάντα να αριστεύεις, να ξεπερνάς τους άλλους ,να τιμάς το πατρικό γένος που ανήκεις»

Εύχομαι κάθε έναν ξεχωριστά υγεία και πρόοδο στην ζωή του και πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία του.
















































































10 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ .ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ(ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνχαρητηρια σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταυρο Βαφειαδη βαλε και τις υπολοιπες φωτογραφιες των φοιτητων που τιμηθηκαν,μονο τους μισους μας δειχνεις,η ολους η κανεναν.(γονεας φοιτητη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε γονέα, έχεις απόλυτο δίκαιο. Όμως κάποιοι μαθητές δυστυχώς δεν στάθηκαν μπροστά στην κάμερα με αποτέλεσμα να μη φωτογραφηθούν.
      ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

      Διαγραφή
    2. εχει δικαιο ο Σταυρος το προσεξα κ εγω.

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά κυρίως στην Ευριάνθη που της έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Επίσης και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν αλλά μπορούν να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά για να πετύχουν πολλά ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σπουδαία επιτυχία να πετυχαίνεις στα γράμματα.Σημαίνει δούλεψες,Εσυ και η οικογένεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εργαστηκες πετυχες, ολα στη ζωη ειναι αγωνας, με μπυρες και χαραματα σπιτι....αστο καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ως εκπαιδευτικός και άτομο με αναπηρία που μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και παλαιοί μου μαθητές, συγχαίρω ο Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές για την πρωτοβουλία τους. Αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω το εξής, εκδήλωση ήταν κομματικά χρωματισμένη και αυτό δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου, για την υγεία προτύπων στους μαθητές. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω Γιατί καταργήθηκε γιατί παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ που διεξάγονταν τα δύο πρώτα χρόνια ανάληψης της δημοτικής αρχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από οτι ειπωθηκε καλέστηκαν και οι άλλοι βουλευτές όμως δεν παρευρέθηκαν. Τον κοςμο βέβαια λιγο τον νοιάζουν αυτά. Για τα παιδια μας πήγαμε στην εκδήλωση.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News