Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Δήμαρχος Αλμωπίας: «Ο διχασμός και η διαίρεση στοίχησε στους Έλληνες»

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την τελευταία τοποθέτηση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας ο Δήμαρχός κ. Δημήτρης Μπίνος

Έχουμε την τύχη αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας, να έχουμε έναν Δήμαρχο ο οποίος αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Έναν Δήμαρχο που λέει αλήθειες. Και αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, με αφορμή το θέμα που έχει ανοίξει για την ονομασία των Σκοπίων. Ένα θέμα για το οποίο έχει μιλήσει και παλιότερα, όταν δεν ήταν τόσο δημοφιλές και δεν έπαιζε σε όλα τα κανάλια.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την τελευταία τοποθέτηση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας ο Δήμαρχός κ. Δημήτρης Μπίνος:

«Κάποια πράγματα δεν χρειάζονται απόδειξη. Ξέρουμε ότι στα μαθηματικά και στη γεωμετρία υπάρχουν κάποια πράγματα που τα χρησιμοποιούμε ως δεδομένα. Γνωρίζουμε όλοι ότι η Μακεδονία από αρχαιοτάτων χρόνων είναι Ελληνική, δεν ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο.

Είναι κάτι το οποίο ιστορικά είναι αποδεδειγμένο στους αιώνες και επομένως εκείνο που χρειάζεται σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, είναι καταρχήν να υπάρχει ομοψυχία των Ελλήνων. Και αυτό θέλω να το τονίσω, γιατί εμείς ως λαός υποφέρουμε από τις διχόνοιες και τις διαιρέσεις. Δεν θα ήταν καλή εικόνα στο εξωτερικό και στην εξωτερική διπλωματία, να δείχνουμε ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε ομοφωνία στο θέμα αυτό. Άρα είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαιτέρως γιατί δίνεται η εικόνα ότι όσοι μας διοικούν δεν θέλουν να πάρουν την ορθή απόφαση.

Για εμάς δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, δεν υπάρχει αλλαγή του ονόματος, δεν μπορούμε να δεχτούμε το όνομα Μακεδονία να υπάρχει σε άλλο κρατίδιο. Και αυτό γιατί, μετά από 50-100 χρόνια εάν διαιρέσουμε σε άνω και κάτω Μακεδονία θα έρθουν τα μεγάλα συμφέροντα και θα πούνε “γιατί έχετε δύο Μακεδονίες; Ελάτε να κάνουμε μία”, όπως έγινε στη Σερβία όπου ένα ισχυρό κράτος το διαίρεσαν και το κατακερμάτισαν για τους δικούς τους λόγους. Θα πρέπει λοιπόν πάρα πολύ να προσέξουμε, γι’ αυτό και δεν δεχόμαστε την ύπαρξη του όρου Μακεδονία στο γειτονικό κρατίδιο, γιατί μπορεί τώρα να μας καθησυχάζουν, όμως μπορεί μετά από χρόνια όλα αυτά τα θέματα να τα ξαναβρούμε μπροστά μας.

Επίσης, θέλω να πω ότι ως Έλληνες να κρατήσουμε ψυχραιμία. Να μην κατηγορήσουμε άλλους για λιγότερο ή περισσότερο Έλληνες. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα άνθρωπος ο οποίος να μην αγαπά την πατρίδα του και τον τόπο του και να μην αισθάνεται Έλληνας. Άρα η προσπάθεια να ζυγίσουμε ποιος είναι περισσότερο Έλληνας ανάμεσα στους Έλληνες, θεωρώ ότι είναι ατόπημα και μεγάλο σφάλμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε διχασμό αυτόν τον λαό. Ο διχασμός και η διαίρεση στοίχησε πάρα πολύ στους Έλληνες. Εγώ ξεκινώ από την πεποίθηση ότι όλοι είμαστε το ίδιο Έλληνες.

Εκείνο που στερούμαστε ως χώρα, είναι η διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας, που χρόνια δεν υπήρξε αυτή που θα έπρεπε να υπάρξει με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά ζητήματα και θέματα.

Ο λαός δείχνει την αγάπη του για την Ελλάδα. Ξέρουμε ότι εδώ υπήρχαν άνθρωποι που δεν μιλούσαν ελληνικά κι όμως πολέμησαν για την Ελλάδα.

Φτάνουμε λοιπόν σε ένα σημείο όπου ζητάμε από το κράτος, από την κυβέρνηση, από τους Βουλευτές, από όλα τα κόμματα, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε αυτή η χώρα να μη ζήσει και πάλι διχασμούς και διαιρέσεις. Σας το λέω και αυτό το αισθάνομαι και το λέω με συνείδηση των λόγων μου. Μη ζυγίσουμε τους Έλληνες, από αυτά υποφέραμε. Θα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για το συμφέρον αυτής της χώρας. Και πόσο μάλλον εμείς που ζούμε στα σύνορα, έχουμε ζήσει πολλά ζητήματα. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση αυτών των θεμάτων για να αποφύγουμε ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν και πάλι αναταραχή σε αυτόν τον λαό.

Δεν έχουμε τίποτα με τους γείτονές μας, οι οποίοι οφείλουν κι αυτοί ως κράτος να ορθοποδήσουν, να αγωνιστούν, να δουν την πρόοδό τους, αλλά όχι εις βάρος ενός άλλου λαού. Θα πρέπει να σεβαστούν τη δική μας ιστορία, όπως και εμείς τη δική τους. Τα μεγάλα συμφέροντα είναι αυτά που ανακατεύουν την τράπουλα, που πάντοτε θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους δεδομένα, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Πιστεύω πως και η κυβέρνηση και τα λοιπά κόμματα θα κατανοήσουν τον προβληματισμό των Ελλήνων και θα αποφασίσουν κατά τέτοιο τρόπο που θα υπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα κα την ελληνική ιστορία. Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό και θέλω να το πιστέψουμε. Εγώ ως Δήμαρχος και με τη δική σας συναίνεση, μπορώ να προχωρήσω και σε περαιτέρω ενέργειες, όπως να επισκεφτούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να δώσουμε το δικό μας μήνυμα. Ότι ένας ακριτικός Δήμος ο οποίος έχει υποφέρει πολλά, νομίζω ότι πρέπει να ακουστεί σε όλη τη χώρα. Και στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ στην περιοχή μας, συζητήσαμε για το θέμα και μάλιστα περπατώντας και μιλώντας με τον κόσμο το κατανόησε στην ουσία του, ότι απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία το όνομα της Μακεδονία που είναι καθαρά ελληνικό και χαρακτηρίζει μόνο τους Έλληνες.

Πρέπει να προσέξουμε να μην εκμεταλλευτεί κανένας μας αυτό το θέμα. Γιατί μπορεί να υπάρξουν και προσπάθειες εκμετάλλευσης. Έχουμε κυβέρνηση, έχουμε αντιπολίτευση, έχουμε κόμματα, τα οποία οφείλουν να αποφασίσουν για το συμφέρον αυτής της χώρας.

Δημήτρης Μπίνος
22/01/2018».

1 σχόλιο:

  1. Εισαι μπροσταρης και σε χαιρομαστε.Θα θελα και στην δικια μου πολη τετιους πολιτικους,αλλα φαινεται πως ακομη δεν καταλαβαν οτι δεν πεφτουν ετσι τα αγαλματα.Τα Σκοπια τρεμουν και οι Μακεδονες πολιτικοι τους δινουν Ντεπον.ΕΥΓΕ ΑΡΙΔΑΙΩΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News