Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Αισθητά μειωμένες οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα νησιά του βόρειου Αιγαίου

Από τις 11 έως και 24 Ιανουαρίου σημειώθηκαν στη Λέσβο δυο μόλις περιστατικά με 76 άτομα

Αισθητά μειωμένες είναι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 15θήμερο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Από τις 11 έως και 24 Ιανουαρίου σημειώθηκαν στη Λέσβο δυο μόλις περιστατικά με 76 άτομα, στη Σάμο πέντε περιστατικά με 188 άτομα ενώ στη Χίο δεν υπήρξε καμία άφιξη. Συνολικά τον Ιανουάριο, έως και σήμερα, έφθασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 1061 άτομα (531 στη Λέσβο, 119 στη Χίο και 417 στη Σάμο).


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Τουρκικής Ακτοφυλακής, από 1ης Ιανουαρίου έως σήμερα, μέσα στα τουρκικά χορικά ύδατα υπήρξαν επεμβάσεις σε 30 περιστατικά κατά τα οποία επαναπροωθήθηκαν στις τουρκικές ακτές συνολικά 1283 πρόσφυγες και μετανάστες.

1 σχόλιο:

  1. κουμπαρε παρανομοι λαθρομεταναστες ειναι...και καλο ειναι να λεμε τα πραματα με το ονομα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News