Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Σημαντικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

Όλα τα ουσιαστικά που συζητήθηκα στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας τη Δευτέρα 22/1/2018.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν αποφάσεις για τα εξής θέματα:

- Δημιουργία χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων και αναψυχής στην πόλη της Αριδαίας (μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας. Ένα έργο που θα λύσει το θέμα του μικρού αύλειου χώρου του Σχολείου, δαπάνης 199.997 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


To Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε χρηματοδότηση 200.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

- Θα γίνουν παρεμβάσεις που αφορούν τα όμβρια ύδατα. Πιο συγκεκριμένα: Στην Τ.Κ. Πολυκάρπης θα γίνει παρέμβαση 145 μέτρων στην είσοδο του Γυμνασίου και θα λυθεί ένα πρόβλημα που απασχολεί χρόνια το σχολείο. Στην Τ.Κ. Προμάχων θα γίνει παρέμβαση 100 μέτρων στην είσοδο του χωριού, όπου θα κατασκευαστεί κεντρικός αύλακας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και μέσα στον οικισμό όπου θα λυθούν προβλήματα με τα νερά της βροχής. Στην Τ.Κ. Γαρεφείου θα κατασκευαστεί ανοιχτός αγωγός 170 μέτρων εντός του οικισμού. Στην πόλη της Αριδαίας θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα και συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί δίκτυο συλλογής ομρίων υδάτων στον δυτικό περιφερειακό συνολικού μήκους 390 μέτρων και επί της Λ. Ξενιτίδη αγωγός 70 μέτρων, δαπάνης 144.997 ευρώ.

- Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης με υποδομές απαγωγής ομβρίων υδάτων. Στην Τ.Κ. Ίδας συνολικού μήκους περίπου 30 μέτρων, σε τμήμα του οδικού δικτύου που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις βροχοπτώσεις. Στην Τ.Κ. Αρχαγγέλου συνολικού μήκους περίπου 35 μέτρων στην περιοχή Λιβάδια (έξω από το χωριό, στον δρόμο προς Σκρα), σε τμήμα του οδικού δικτύου που καταστράφηκε λόγω καθίζησης, δαπάνης 54.996 ευρώ.


- Προμήθεια νέου οχήματος για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα», με στόχο την ασφαλή μεταφορά των παιδιών, δαπάνης 35.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Υπάρχει συνεργασία του Δήμου Αλμωπίας με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα:

- Το Δημοτικό Συμβούλιο παραχώρησε οικόπεδο στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. για τη μελέτη και κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Προμάχων.

- Επίσης, εξασφαλίστηκαν 10.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ Σχολικών για τη Γεωτεχνική Μελέτη για την κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Προμάχων. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι προαπαιτούμενο για την κατάθεση του φακέλου και την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


- Ο Δήμος Αλμωπίας κατέθεσε αίτημα στο ΥΠΑΑΤ για να του παραχωρηθεί η χρήση του ακινήτου των «Αμερικάνων» (1ο χλμ Αριδαίας – Τσακώνων) για κοινωφελή σκοπό. Συγκεκριμένα, στόχος είναι η ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ. Η κάθε Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) είναι μια σύγχρονη κατοικία όπου με τη βοήθεια κατάλληλου υποστηρικτικού προσωπικού, τα άτομα με νοητική υστέρηση μπορούν να σχεδιάζουν και να διαχειριστούν μόνοι τους την καθημερινότητά τους. Έχοντας στο πλευρό τους εξειδικευμένο προσωπικό, τα άτομα μπορούν να χτίσουν μόνοι τους το μέλλον τους και να έχουν μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση, ακόμα και όταν οι γονείς τους ή η οικογένειά τους δεν θα μπορούν να είναι κοντά τους για να τους φροντίζουν.

4 σχόλια:

  1. μήπως έχουν ξεχαστεί κάποια έργα σε αθλητικά κέντρα ενώ έχει περασει καιρός απ την εξασφάλιση χρηματοδότησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο.
      Άκουσα οτι θα κάνουν εκτροπή στο ποτάμι για να γεμίσουν το κολυμβητήριο.
      Επίσης η κλειστή λαϊκή αγορά,< λένε > οτι θα γίνει παγοδρόμιο για πατινάζ και χόκεϋ επι πάγου.
      Επισης θα δημιουργηθεί δημοτική ομάδα moto cross και εντουρο ,που θα προπονείται στούς δρόμους της Αριδαίας μιας που προσφέρονται γι αυτό.

      Διαγραφή
    2. ωραιος ο 1.25 μεσα εισαι, απλα ξεχασες τους οικους ανοχης για να πιαση δουλια η δικια σου ντε χα..χα..χα

      Διαγραφή
  2. Δημοτικη Αρχη, φτιαξτε πεζοδρομια και δρομους μεσα στην Αριδαια,δεν ειναι εικονα αυτη πολεις που εχει τετοιο τουριστικο προορισμο(λουτρα ποζαρ)..!!!!!
    Ολοι η δρομοι μονοδρομοι και μεγαλα πεζοδρομια χωρις πολλες πολλες θεσεις παρκιγκ !!!
    Δεν εχουμε αναγκη τα αυτοκινητα μπροστα ατης δουλειες μας η Αριδαια ειναι μια μικρη πολη φλατ...δεν χρειαζεται πολλα με λιγες παρεμβασεις ουσιας μπορει να γινει πολη στολιδη ,και ο επισκεπτης να χαιρεται την βολτα του,και ο τοπικος να ειναι ευχαριστημενος με την εικονα της πολεις του..
    Ετσι γινεται αναπλαση του κεντρου και οχι μονο,με αυτον τον τροπο θα εχουμε τουλαχιστον 100 Νεες θεσεις εργασιας.....
    Δημοτικη Αρχη σκεφτειτε της επομενες γεννιες και πραξτε εξυπνα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News