Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ο Τσίπρας ενημέρωσε τον Παυλόπουλο για το Σκοπιανό: «Έγιναν κάποια βήματα, υπήρξε ένδειξη καλής θέλησης»

Ο πρωθυπουργός κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τις προτάσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Ύστερα από εβδομάδες διεργασιών και επαφών και κυρίως μετά την πολύωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει, για το Σκοπιανό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Σκοπιανό και αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, τόνισε πως υπήρξε μια προσπάθεια προσέγγισης και έγιναν κάποια βήματα. «Υπήρξε ένδειξη κατανόησης στο ζήτημα του αλυτρωτισμού. Θεωρώ ότι αποτελεί ένδειξη καλής θέλησης η αλλαγή της ονομασίας του αεροδρομίου και της Εθνικής Οδού…».

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως «η εξάλειψη του αλυτρωτισμού δεν είναι μόνο ζήτημα της Ελλάδας. Πρέπει να καταλάβουν οι γείτονές μας ότι είναι ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Υπερασπιζόμαστε την ιστορία, το διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο πρωθυπουργός κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τις προτάσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Αυτό έχει αποτελέσει σημείο τριβής με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αναταραχή υπάρχει και στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αν τελικά η Ελλάδα δεχθεί σύνθετη ονομασία και υπάρξει υποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου στο αν θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία, τότε αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις. Ήδη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης δήλωσε νωρίτερα, ότι αν τα γυρίσει ο Καμμένος, θα φύγει από το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News