Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες από τον Δήμαρχο Αλμωπίας: «Έχω αποκτήσει διδακτορικό στην απλή αναλογική» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Πέλλα Τηλεόραση στην Αριδαία, με θέμα την παρουσίαση μέτρησης κοινής γνώμης για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Ν. Πέλλας.

Αρχικά ο Δήμαρχος σχολίασε το υψηλό ποσοστό που έδωσαν οι πολίτες στο πρόβλημα της αποχέτευσης και της ύδρευσης στο Δήμο Αλμωπίας (50%), σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμου του Νομού οι οποίοι παρότι έχουν λυμένα τα ζητήματα αποχέτευσης έχουν εξίσου αυξημένα ποσοστά. Γεγονός που αναδεικνύει ότι οι πολίτες της Αλμωπίας κρίνουν σκεπτόμενοι τα δεδομένα και αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για να υπάρξουν οι απαραίτητες υποδομές. Όπως είπε, «οι άλλες πόλεις της Πέλλας έχουν προχωρήσει εδώ και χρόνια στην κατασκευή υποδομών αποχέτευσης. Αντίθετα, η Αριδαία πάρα πολύ όψιμα έχει σκαφτεί ολόκληρα και είναι λογικό το ποσοστό που καταγράφεται σε αυτόν τον τομέα. Μια πόλη κατασκαμμένη, η οποία προσπαθεί να βρει τις δομές τις γιατί πραγματικά είναι μεγάλο πρόβλημα, ενώ η ύδρευση θα ακολουθήσει καθώς και εκεί το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο και η ΔΕΥΑ συντάσσει την μελέτη για να την εντάξει στα ΕΣΠΑ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια πόλη η οποία στερείται βασικών υποδομών. Όλους μας ενοχλεί η κατάσταση που δημιουργεί το αποχετευτικό, κι εμένα προσωπικά ως πολίτη αυτής της πόλης».


Όσον αφορά στον τομέα της καθαριότητας, η δημοσκόπηση δείχνει ότι οι πολίτες της Αλμωπίας κατανοούν τη μεγάλη προσπάθεια και πρόοδο που έχει γίνει. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, «χαίρομαι που αν και δεν έχουμε ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα, τα ποσοστά μας (19%) είναι περίπου ίδια με της Έδεσσας που έχει προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση. Ο Δήμος μας είναι μεγάλος σε έκταση, από τους μεγαλύτερους σε έκταση και έχει αδυναμίες και ζητήματα για το πώς θα καλύψει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Γι’ αυτό δίνω συγχαρητήρια στον συνεργάτη μου Αντιδήμαρχο Στέφανο Αβραμίκα ο οποίος πραγματικά αγωνίζεται από το πρωί ως το βράδυ για να καταφέρει αυτή την εικόνα, με λιγοστό προσωπικό».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της σχολικής στέγης που απασχόλησε τη δημοσκόπηση, σημειώνοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Με περικομμένες δαπάνες γίνεται προσπάθεια να λειτουργούν σωστά τα σχολεία. Παλιότερα οι δύο πρώην Δήμοι Αριδαίας και Εξαπλατάνου παίρνανε 2 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, σήμερα όλος ο Δήμος Αλμωπίας παίρνει 400.000 ευρώ χρηματοδότηση».

Σχετικά με την απλή αναλογική, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «θα πρέπει να ξέρετε ότι ως άκουσμα είναι κάτι ωραίο. Ποιος δεν θέλει την αναλογική εκπροσώπηση; Όταν όμως αυτό το εφαρμόζεις υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Είναι και το επίπεδο διοίκησης, το επίπεδο των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πως αντιμετωπίζουν τα πράγματα. Ως γενική κατεύθυνση είναι σε σωστή βάση και γι’ αυτό ο κόσμος την αποδέχεται. Απλώς ο κόσμος δεν γνωρίζει τον τρόπο τις διοίκησης και τις δυσκολίες». Επίσης, ο κ. Μπίνος αστειεύτηκε με αφορμή τους «διαφωνούντες» της παράταξής του, λέγοντας πως «εγώ πάντως πάνω στην απλή αναλογική έχω αποκτήσει διδακτορικό».

Για το όνομα της ΠΓΔΜ ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «καταλαβαίνετε ότι ως ακριτικός Δήμος που συνορεύουμε με τα Σκόπια, έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία. Είναι κάτι που μας ανεβάζει το εθνικό αίσθημα και να μην παραχωρούμε τίποτα. Όμως σε όλη αυτή τη διαδικασία, επειδή πολλές φορές εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να τα βρούμε, αρχίζουμε και ζυγίζουμε “εσύ είσαι πιο πολύ Έλληνας ή εσύ λιγότερο Έλληνας. Εσύ κούνησες περισσότερο τη σημαία. Εσένα δεν σε είδα στη σέλφυ”. Επειδή ξέρετε ότι εγώ βγαίνω πολλές φωτογραφίες όπως λένε, στη μόνη περίπτωση που δεν θέλω να φωτογραφηθώ ήταν αυτή. Δεν θέλω να δείξω αν είμαι Έλληνας ή όχι, ή αν ήμουν εκεί ή όχι. Όλοι αγαπάμε την Ελλάδα, όλοι αγαπάμε τη Μακεδονία και μη ζυγίσει ο ένας τον άλλο. Αυτή η διχόνοια μας οδήγησε στα πολλά προβλήματα που είχαμε στην ιστορία μας. Τα οικονομικά προβλήματα ως χώρα τα ξεπεράσαμε, αλλά τα εθνικά δύσκολα τα ξεπεράσαμε, άφησαν τριγμούς και μας δημιούργησαν προβλήματα ως λαό. Άρα στα αυταπόδεικτα και στα αυτονόητα δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Εκείνο που μας χρειάζεται είναι η μέγιστη προσπάθεια από τους πολιτικούς. Έχουμε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση και Βουλευτές, οι οποίοι πραγματικά αγαπώντας τη χώρα τους –και πιστεύω ότι την αγαπούν, θα φροντίσουν ώστε να μην προδοθεί αυτή η χώρα».

5 σχόλια:

  1. ΈΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΡΓΟ ΑΦΗΣΑΝ;; ΚΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙΑ;;; 2018 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΠΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4.000.000€ στο παρελθόν!
    Και ο δήμος έχει αυτήν την εικόνα!!!
    Αλήτες που περάσανε απ' αυτήν καρέκλα μας το παίζουν και κάποιοι!!
    Κάθισε τους στο σκαμνί δήμαρχε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο νεος Παδοπουλος που εφερε αποχετευτικο στην Αλμωπια!Καλα ρε παιδια λετε αληθεια τωρα;Ο πιο ομορφος δημος τοσο εγκατελειμενος ηταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημαρχε προχωρα σε θελει ολη Αλμωπια..
    Ομως πρεπει να κανεις τωρα αμεσως παρεμβασεις ουσιας μεσα στ πολη μας...
    Θελουμε πεζοδρομησεις σε τουλαχιστον 4 δρομους με πολυ λιγες θεσεις παρκιγκ δεξια αριστερα .
    Πόλή μέ τέτόίό τόύρίστίκό πρόόρίσμό σάν τά λόύτρά δέν ύπάρχέί στ έλλάδά,γίά άύτόν τόν λόγό πρέπέί νά μέγάλώσόύμέ τήν άγόρά μάς.
    Έίνάί έύκάίρίά τώρά μέ τόύς κάτέστράμένόύς δρόμόύς νά κάνόύμέ τήν άρχή.....
    Ύστέρά έτσί θά δήμίόύργήθόύν πόλλές θέσέίς έργάσίάς μέ κάίνόύργίά μάγάζίά..πόύ σίγόύρά θά δήμίόύργήθόύν...
    Σκέψόύ Δήμάρχέ τής κάρδίάς μάς..😆😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο δήμαρχος προσφέρει ΠΟΛΛΆ και ασχολείται με όλα τα θέματα για αυτό
    Όλοι μας ζητάμε . Εμείς κλασικά
    εδώ και χρόνια θέλουμε καινούργια
    Παιδική χαρά περικλεία Λαγκάδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News