Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας: Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, 12 - 15 Απριλίου

15/04 - 15/04/2018

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 12/04 - 15/04/2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΗΛ. 6976-769676

ΤΙΜΗ: 95 ΕΥΡΩ

1η ΜΕΡΑ 12/04/2018 ΠΕΜΠΤΗ

Αναχώρηση από την Αριδαία στις 20.00 μ.μ. από τον Σύλλογο. Με συχνές στάσεις φθάνουμε στα σύνορα.

2η ΜΕΡΑ 13/04/2018 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Φθάνουμε στους Κήπους (Σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας). Έλεγχος διαβατηρίων και στάση στα αφορολόγητα για ψώνια. Η πρώτη στάση στην Τουρκία γίνεται στην Ραιδεστό για φαγητό, καφέ και σε περίπου μιάμιση ώρα μπαίνουμε στα περίχωρα της Πόλης. Αφού περιηγηθούμε τα Βυζαντινά τείχη, δούμε το Γεντί Κουλέ, φρούριο στο νότιο άκρο των Θεοδοσιανών τειχών, την Κερκόπορτα, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Βλαχερνών, όπου για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος από τον λαό ευχαριστώντας την Θεοτόκο Στρατηγό για τη σωτηρία της Αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα προσκυνήσουμε τον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, τη Στήλη της Φραγγέλωσης, τις τρεις λειψανοθήκες που φυλάσσονται Ιερά λείψανα της Αγ. Σολομονής, της αυτοκράτειρας Θεοφανούς και της Αγ. Ευφημίας. Θα δούμε την μεσημβρινή Πύλη του Πατριαρχείου που παραμένει κλειστή από τότε που απαγχονίστηκε ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής ή Μπαλουκλή γνωστή για το θεραπευτικό της αγίασμα και τον θρύλο που μας λέει ότι τα ψάρια που τηγάνιζε ο Καλόγερος πήδησαν στο νερό από το τηγάνι όταν έπεσε η Πόλις. Φθάνουμε στο Ξενοδοχείο για τακτοποίηση-ξεκούραση. Το απόγευμα στις 6.00μ.μ. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Το βράδυ δείπνο στο Κουμ – Καπί, Αρμένικη περιοχή με μαγαζιά και παραδοσιακή μουσική, κάτι ανάλογο με την δικιά μας Πλάκα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ΜΕΡΑ 14/04/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την Αγία Σοφία, ένα πραγματικό θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, θα δούμε απέναντι της το Μπλε Τζαμί, την Κινστέρνα, με την κεφαλή της Μέδουσας, υπόγεια βασιλική δεξαμενή που φτιάχτηκε για να υδροδοτεί την πόλη σε περίπτωση πολιορκίας και το νερό έφθανε με σωληνώσεις από τον Εύξεινο Πόντο, τον Ιππόδρομο που επί αιώνες αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Βυζαντίου γνωστός σε μας και από τη Στάση του Νίκα, τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου. Κατεβαίνουμε στην παραλία, παίρνουμε το καράβι και πηγαίνουμε στη Σχολή της Χάλκης, όπου θα ξεναγηθούμε. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Πρίγκιπο, επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα πάμε στην πλατεία ΤΑΧΙΜ, το κέντρο της Κωνσταντινούπολης και θα περπατήσουμε στην πάλαι ποτέ Μεγάλη οδό του Πέραν. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ το βράδυ διασκέδαση στα παραδοσιακά χανουμάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ΜΕΡΑ 15/04/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πηγαίνουμε στο Καπαλί Τσαρσί, την κλειστή αγορά με τα 4.400 περίπου μαγαζιά για ψώνια και στις 12.00μ. παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και με συχνές στάσεις φθάνουμε στην Αριδαία.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Περιλαμβάνει:
- Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
- Δύο πρωινά εντός ξενοδοχείου
- Επίσημο ξεναγό καθώς και συνοδό – αρχηγό
- Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
- ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Εισόδους μουσείων
- Επιπλέον γεύματα και ποτά και ότι αναφέρεται ως ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ
- Ο ξεναγός ή ο αρχηγός μπορούν να αλλάξουν την ροή του προγράμματος αν υπάρξει κάποιος λόγος

3 σχόλια:

  1. ξυπνατε λεμε δε βλεπετε τι γινετε και εσεις η ελληνες εκδρομη;ρε δε βρεχει σας φτυνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μη ξεχασετε να τους αφησετε πολυ χρημα, μωρε σαν δεν ντρεπεστε, λες και γνωρισατε ολες της ομορφιες της ελλαδας και η τουρκια σας μαρανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΡΗΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News