Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Αισθητική αναβάθμιση της Τ.Κ. Λουτρακίου, προϋπολογισμού 558.000 ευρώ - Τι προβλέπει το έργο

Δελτίο τύπου

Συνεργασία Θεοδώρας Τζάκρη – Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών – Δημάρχου Αλμωπίας για την προώθηση υλοποίησης του έργου «Αισθητική Αναβάθμιση Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου» προϋπολογισμού 558.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Συνεργασία είχαν σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη για την προώθηση υλοποίησης του έργου «Αισθητική Αναβάθμιση Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου», προϋπολογισμού 558.000 ευρώ με πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο προβλέπει:

Α) Την κατασκευή ενός δικτύου λιθόστρωτων δρόμων (καλντερίμια), συνολικού εμβαδού 2.800 τ.μ. με χρήση γρανιτικού κυβόλιθου μετά των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED που θα ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο Λουτρακίου - Λουτρών και θα κατευθύνεται προς το κέντρο του οικισμού (εκκλησία και δημοτικό σχολείο), που ενισχύει τον παραδοσιακό πετρόχτιστο χαρακτήρα του Λουτρακίου και την τουριστική του εικόνα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια και τοποθέτηση σε μήκος δρόμου 300 μέτρων 34 ιστών ηλεκτροφωτισμού (ύψους 3,5 μ) με φωτιστικά σώματα οροφής από αλουμίνιο με ηλεκτρονικό λαμπτήρα LED (LED 27-30 W).

Β) Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων θα παροχετευτεί από παράπλευρη οδό, μήκους 500 μέτρων περίπου, στην οποία προβλέπεται από το έργο η αποκατάσταση της υφιστάμενης ασφάλτου με νέα άσφαλτο.

Γ) Την φωταγώγηση μέρους του επαρχιακού δρόμου Λουτρακίου - Λουτρών σε μήκος 1.100 μέτρων.

Οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού που θα γίνουν στον επαρχιακό δρόμο Λουτρακίου - Λουτρών θα περιλαμβάνουν ακόμη την προμήθεια και τοποθέτηση:

Ι) 65 ιστών ηλεκτροφωτισμού (ύψους 7 μ) με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού τύπου βραχίονα με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής ( LED – 40 W).

II) 22 ιστών ηλεκτροφωτισμού (ύψους 4μ) με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού τύπου βραχίονα με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED – 40). Τα συγκεκριμένα φωτιστικά θα τοποθετηθούν στα σημεία όπου το υπάρχον δίκτυο της ΔΕΗ (κολώνες ύψους 6 μ περίπου) δεν επιτρέπει την τοποθέτηση ιστών ύψους 7 μ.

Η τρίτη αυτή παρέμβαση θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες δομές φωτισμού, οι οποίες δεν λειτουργούν επαρκώς, με αποτέλεσμα την ασφαλέστερη μετακίνηση των επισκεπτών της Λουτρόπολης.

Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 558.000 ευρώ και προτάθηκε στον Γενικό Γραμματέα από την κ. Τζάκρη να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίησή του. Προς τον σκοπό αυτό παραδόθηκαν στον κ. Πουλάκη: α) Τεχνική Μελέτη, β) Τεχνικό Δελτίο Έργου και γ) Προϋπολογισμός.

Ο κ. Πουλάκης αναγνώρισε την συμβολή του έργου στην αισθητική αναβάθμιση της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου, καθώς και το γεγονός ότι εμφανίζει μελετητική ωριμότητα και δεσμεύθηκε να προωθήσει πρόταση για την χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΑΑΝ.-

13 σχόλια:

  1. Μονο το Λουτράκι δεν είναι στην περιοχή..κοιτάξτε το χαλί τις Αριδαίας που έχουμε γίνει χειρότερα κ απο την μάνδρα αττικής γιατί η αγανάκτηση έχει ξεχυλιση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεος πια με την Αριδαια και Αριδαια λες και ειναι το Λας βεγκας,πρωτον το εργο του αποχετευτικο θελει καποια διαρκεια χρονων,δν γινετε σε 1 εβδομαδα η 1 μηνα παρτε το χαμπαρι,δευτερων το εργο το εχουν αναλαβει εργολαβοι και πληρωνεται απο το παραπανω εργο που εχει εγκριθει για την Αριδαια,τριτον ακουσατε κανα σχολιο απο Λουτρακι για καποιο εργο που εγινε στην Αριδαια? Τεταρτον στο Λουτρακι εχουν επενδυθει κατι εκκατομυρια ευρω η απο τοπικους η εξωτερικο κοσμο και νομιζω δικαιουτε ενα εργο σαν χωριο,γτ φιλε τα Λουτρα Ποζαρ ειναι η πιο κερδοφορα επιχειρηση στον δημο Αλμωπιας.

      Διαγραφή
    2. Αρκεστειτε στο Λουτρακι λοιπον.οι υπολοιποι θα κανουμε ξεχωριστο δημο.κανενα προβλημα απολυτως

      Διαγραφή
    3. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ 12¨05 ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΛΜΩΠΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΚΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ......ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ; ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ! ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ; ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ... ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΡΑΒΑ ΦΤΑΣΤΟΥΣ! ΣΕ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 20 ΣΑΡΑΚΗΝΙΩΤΕΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

      Διαγραφή
  2. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΛΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ. (ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ). ΞΗΛΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΡΗΜΟΤΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ.
    ΤΑ ΕΡΗΠΩΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ Ή ΦΤΙΑΞΤΕΤΑ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τουριστας φιλε μου κατεβαινει απο τα Λουτρα και αναβει το φακο του κινητου για να περπαταει,σ'αρεση εσενα αυτο? Απο εξω καλα τα λες αλλα ελα σαν τουριστας και κατεβα με την κοπελα σου περπατωντας να δεις αν θα σ'αρεση

      Διαγραφή
    2. σιγα ρε υπερβολικε, σιγα μη κρατα φανο θυελλης ο τουριστας

      Διαγραφή
    3. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο σαν απάντηση,αν δν το ζεις καθημερινα απο που να το ξέρεις.

      Διαγραφή
  3. Οκ ολα καλα τετοια να γινονται,να ερχετε χρημα στην περιοχη μας μονο οφελος θα εχουμε ολοι..
    Ομως πρεπει να σταθουμε λιγο ως πολυ στην πολη μας την Αριδαια..
    Και εξηγουμε Δημαρχε της καρδιας μας εχει γινει αναρθοδοξη αναπτυξη στην περιοχη μας εχει αναπτυχτει παρα πολυ ως πολυ το θερετρο και εχει μεινη πολυ ως παρα πολυ η πολη μας..
    Πουθενα στον κοσμο δεν γινεται αυτο παει καπως πακετο το θεμα..
    Σε παρακαλουμε Δημαρχε της καρδιας μας δεστε ολοι μαζι εκει στο Δημαρχειο μας το θεμα πολυ ζεστα και αναθεστε το θεμα της πολεις μας σε ειδικους για να δουμε πως μπορει να γινουν παρεμβασεις σωστες και μακροχρονιες για τα παιδια μας ...
    Δημαρχε της καρδιας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αριδαία πλέον είναι σε πολύ άθλια κατάσταση οι δρόμοι έχουν γίνει χωματόδρομοι γεμάτοι τρύπες λασπη. Ένα αυτοκίνητο πάει σαν βάρκα έλεος. Επικεντρωθείτε εκεί και αφήστε το λουτρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχουν και άλλα χωριά που μπορείτε να κατασκευάσετε ένα δικτύο λιθόστρωτων δρόμων (καλντερίμια) όπως οι Πρόμαχοι, Γαρέφι, Φούστανη, Αητοχώρι,Αρχάγγελος, Άλωρο, Θεοδωράκι, Σαρακηνοί, Κορυφή (συγνώμη αν μου ξεφεύγει κάποιο). Μπορείτε να αναδείξετε και την υπόλοιπη Αλμωπία μέσο του εναλλακτικού τουρισμού. Η Αλμωπία είναι πανέμορφο μέρος για όλες τις περιόδους. Κοιτάξτε να αναδείξετε τα αρχαία της μνημεία, τα οποία σήμερα είναι καλυμένα από πλήρη βλάστηση. Φτιάξατε ασφαλτοστρωμένο δρόμο έξω από τη Θηριόπετρα που οδηγεί σε χωράφι. Η κατασκευή αγροτικής οδοποιίας σημαίνει ενώνω τα χωριά μεταξύ τους και όχι φτιάχνω ασφαλτοστρωμένο δρόμο για να πάω στο χωράφι με το τρακτέρ μου!!! Θα μπορούσατε να τον κάνετε από την απέναντι μεριά για να καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Φτιάξτε το δρόμο για την γέφυρα του Μ. Αλεξάνδρου, το δρόμο Ίδας - Τρία Έλατα, Θεοδωράκι - Κωνσταντία, Γαρέφι - Βορεινό. Συνεργαστείτε με το Δασαρχείο (νομίζω) και δημιουργήστε ορεινές διαδρομές για τζιπ. (π.χ. διαδρομή για τις παλιές οχυρωματικές θέσεις, κανόνια κτλ), συμμαχικές οδούς. Κάντε κάτι για το δρόμο Όρμας - Καιμακτσαλαν. Τοποθετείστε σημάνσεις και πινακίδες. Ανοίξτε το μουσείο φυσικής ιστορίας όλες τις ώρες και μέρες. Δε θα μιλήσω για την Αριδαία, τα έχουν πει οι προηγούμενοι. Αναδείξτε τα υπέροχα τοπία της Αλμωπίας με εναλλακτικό τουρισμό και όχι μόνο τα λουτρά. Η Αλμωπία έχει πλούσια ιστορία, εκμεταλλευτείτε το!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News