Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Συνταγή: Σαλάτα με φακές και πράσινο μήλο

Σαλάτα με φακές και πράσινο μήλο

Διαβάστε λεπτομέρειες:

Υλικά
2 φλ. φακές ψιλές πράσινες ή καφέ,
1 σκελίδα σκόρδο μοιρασμένη στα δύο,
1 κλωναράκι δεντρολίβανο, 1
 κλωναράκι θυμάρι,
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 κλωναράκια σέλινο,
1 μήλο πράσινο (granny smith) κομμένο σε μικρά κυβάκια,
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο,
2 -3 κουταλιές σπόρους από ρόδι.

Για το ντρέσινγκ
¼ φλ. ελαιόλαδο,
3 κουταλιές μηλόξιδο,
2 κουτάλιες maple syrup ή μέλι,
2 λεμόνια,
2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν,
μια γενναία δόση Tabasco,
λίγες νιφάδες τσίλι,
αλάτι,
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο αλατισμένο νερό και όταν ζεσταθεί βάζετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τις φακές. Βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Βγάζετε το σκόρδο και τα κλωναράκια που τυχόν έμειναν. Τις βάζετε σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, βάζετε λίγο νερό, το χυμό από ένα λεμόνι και 1-2 παγάκια. Κόβετε το μήλο σε μικρά κυβάκια και το ρίχνετε στο μπολ με τα παγάκια για να μείνει τραγανό και να μη μαυρίσει. Κάνετε το ίδιο και με το σέλινο.
Παίρνετε το άλλο λεμόνι και το τρίβετε για να βγει το ξύσμα του. Προσθέτετε το ξύσμα στις φακές. Ακολούθως, αφαιρείτε την άσπρη σάρκα από το λεμόνι μέχρι να φανούν οι μοίρες του. Το κόβετε σε ροδέλες και ακολούθως σε πιο μικρά κομματάκια. Το προσθέτετε στις φακές (βεβαιωθείτε ότι αφαιρέσατε τα κουκούτσια).
Στη συνέχεια ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Βάζετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το maple syrup ή το μέλι, τη μουστάρδα και ταμπάσκο σε ένα δοχείο με καπάκι. Το ανακινείτε για να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Στραγγίζετε το μήλο και το σέλινο και τα προσθέτετε στις φακές μαζί με το κρεμμύδι και τις δυο κουταλιές κόλιανδρο. Περιχύνετε με το ντρέσιγκ και ανακατεύετε καλά. Βάζετε αλάτι, μπόλικο πιπέρι και πασπαλίζετε με τις νιφάδες τσίλι. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε τη σαλάτα. Πρέπει να είναι λίγο λεμονάτη και πικάντικη. Αν χρειάζεται προσθέτετε λεμόνι και ταμπάσκο. Πασπαλίζετε με τα σπόρια ροδιού και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News