Σπαγέτι με σος τριών τυριών |
Διαβάστε λεπτομέρειες:
Υλικά για 4-5 άτομα
500 γρ. (1 πακέτο) σπαγέτι ή ταλιατέλες
½ φλ. (115 γρ.) βούτυρο, τεμαχισμένο
2/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. γκοργκοντζόλα (Gorgonzola) ή άλλο μαλακό τυρί μπλε (Danish Blue π.χ.) λιωμένο με πιρούνι
100 γρ. χοντροτριμμένη μοτσαρέλα ή τυρί για πίτσα (σχεδόν ένα 1 φλ.)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να βαρυψηθούν– να μείνουν al dente. Τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά.
Στο μεταξύ, βάζετε το βούτυρο με την παρμεζάνα σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε 1 φλ. από την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε καλά με το σύρμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σμίξει με το βούτυρο.
Προσθέτετε την γκοργκοντζόλα και τη μοτσαρέλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας μέσα λίγη-λίγη την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά και να γίνει μια λεία σος. Ελέγχετε το αλάτι, ανακατεύετε μέσα μπόλικο πιπέρι και τη σερβίρετε πάνω στα μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News