Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Απελπισμένος κτηνοτρόφος από το Γαρέφι στέλνει γράμμα στην Κυβέρνηση: «Φτάνει πια!»

Απελπισμένος κτηνοτρόφος από το Γαρέφι στέλνει γράμμα στην Κυβέρνηση: «Φτάνει πια!»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ARIDAIA NEWS

Αγαπητοί μου υπεύθυνοι της Κυβέρνησης, που δεν γνωρίζετε που πάνε τα πέντε και κάθεστε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καιρός είναι σήμερα να ακούσετε και εμάς τους απελπισμένους για τη χώρο κτηνοτρόφους.

Ένα απ’ τα προβλήματά μας είναι το εξής: Ξεκινήσανε τα σχέδια βελτίωσης που εμείς οι μικροί κτηνοτρόφοι τα περιμέναμε «πως και πως» για να βελτιώσουμε τη δουλειά μας. Οι γεωπόνοι μας ενημέρωσαν και μας είπαν τα εξής: Ότι αφού φίλε κτηνοτρόφε έχει 200 αιγοπρόβατα και 40 στρέμματα τριφύλλια και σταβλικές εγκαταστάσεις με άδειες λειτουργίας και αφού δεν οφείλεις σε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές, δικαιούσαι να πάρεις μέχρι 30 ίππους τρακτέρ. Αλλά η άλλη λύση που προτείνουν είναι η εξής: Αν θέλεις να πάρεις τρακτέρ μέχρι 80 ίππους, πρέπει να οργώσεις τα τριφύλλια σου γιατί δεν έχουν ώρες εργασίας και να βάλεις ροδάκινα γιατί έχουν περισσότερες ώρες εργασίας και σου ανεβάζουν τα μόρια. Τα ζώα όμως θέλουν να φάνε τριφύλλια και όχι ροδάκινα.

Ερώτηση που έκανα ως κτηνοτρόφος: «Ποιος αποφασίζει για τους ίππους και για όλα αυτά που δικαιούται ο κάθε κτηνοτρόφος;». Μας απάντησε ο γεωπόνος ότι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βγαίνει το σχέδιο βελτίωσης. Δηλαδή εκεί αποφασίζουν κάποιοι που νομίζουν ότι ο κτηνοτρόφος παίρνει τον τορβά του με το ψωμί το πρωί και γυρίζει το βράδυ από τη βοσκή. Όμως κύριοι η κτηνοτροφία έχει αλλάξει και χρειάζεται μηχανήματα για να καθαρίζουμε τους στάβλους μας, να οργώνουμε και να θερίζουμε τα χωράφια μας. Λέω εγώ ο κτηνοτρόφος, μήπως μας εγκρίνουν μέχρι 30 ίππους για να σταματήσουμε σιγά-σιγά και να παίρνουμε γάλα και κρέας εισαγόμενα;

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω πολύ, αυτό το κείμενο να το διαβάσετε με πολύ προσοχή και να μας πούνε όλοι αυτοί οι άεργοι άνθρωποι που αποφασίζουν για εμάς τι θα γίνει και με εμάς τους κτηνοτρόφους που υποφέρουμε από αυτή την Κυβέρνηση. Όλοι εμείς αγρότες και κτηνοτρόφοι θέλουμε η χώρα μας να πηγαίνει μπροστά και όχι πίσω. Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι όλοι εσείς πρέπει να πάτε από τα Υπουργεία σας στα σπίτια σας. Όλος ο λαός δεν σας θέλει. Δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία, άλλα ψέματα, άλλους φόρους, άλλα μνημόνια, άλλες αυτοκτονίες και τέλος δεν θέλουμε να ξεπουλήσετε το όνομα του τόπου μας. Λοιπόν, θέλουμε άτομα υπεύθυνα και οι νόμοι να ισχύουν το ίδιο για όλους και όχι μόνο για κάποιους. Όσο ασήμαντους κι αν μας θεωρείτε ότι είμαστε, εγώ λοιπόν σας λέω ότι είμαστε πολύ σημαντικοί. Κτηνοτρόφος σημαίνει Ελλάδα – Μακεδονία – Θρησκεία – Ξεσηκωμός. Φτάνει πια!

Με πολύ στενοχώρια σας κλείνω την επιστολή μου,
Ο απελπισμένος κτηνοτρόφος



14 σχόλια:

  1. " Του άγνωστου αγρότη " .. Γελάνε και τα λάπατα μ αυτά που λες...!! Οι εποχές που περνούσε αυτού του είδους η κλαψα, αυτού του είδους η μεμψιμοιρία έχει περάσει ανεπιστρεπτί..! Γίνετε νοικοκυραίοι επιτέλους. Φάγατε μέχρι και τα κουφώματα από τους συναιτερισμους, τις ενώσεις , εξισωτικές,πριμοδοτησεις, αποζημιώσεις κ.α. ! Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.!

    n f g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι πεις κολόπαιδο του τσύριζα, κάνε τη δουλιά σου βρωμιάρη

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ !!! ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι ανθρωποι ειναι ασχετοι φιλε γαρεφιωτη.μακαρι τα λογια σου να γινουν ξεκινιμα για εναν γερο ξεσηκομο του αγροτη,απεναντη σε καθε λαμογιο πολιτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε για ακόμα μια φορα στο ΓΑΡΕΦΙ... Μπράβο φίλοι κτηνοτρόφοι έτσι καποιος επιτέλους πρέπει να τα πει έξω απο τα δόντια φτάνει πια με όλους αυτούς που κάθονται στις καρεκλες και αποφασίζουν για τις ζωές μας ολοι εμείς μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε να καθαρίσουμε κάθε Υπουργείο και κάθε Βουλή από την βρωμιά που έχει εκεί μέσα κκα τέλος φίλε Γαρεφειωτη θέλω να σου πω πως κ εμένα μου εγκρινα ένα τρακτερ αλλα από αυτά που έχει στα jumbo για να παιζω αυτή δεν εχουν ιδέα τι θα πει τρακτερ τι θα πει αγεαγελ και τι θα πει κατσίκα τα λαμογια ουστ ρε έξω η βρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩΜΕΝ", ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ.
    ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΕΣ, ΜΙΚΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ,ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΜΙΚΡΟΥΣ" Ο Κ Α Π Ι Τ Α Λ Ι Σ Μ Ο Σ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ένταξη φίλε δημόσιε υπαλλ. κάθισε στο καναπέ σου παρε κ το χιλιαρικο σου και αντε γεια τοση αξια εχεις..ελα ρε μαγκα βολεμενε του Πασοκ στο χωραφι η στο σταβλο να δω τι μπορουν να κανουν τα ερημα τα χερακια σου που μονο το Big ξερουν να χειριζοντε....στησου και επιχειρησε χρεωσου να σε πνιγει το αγχος και στο τελος μπες και μεσα ..και ελα να μου πεις αν αντεξεις Μ@λακα βολεμενε του συστηματος...πληρωνουμε φορους και ζεις εσυ σαν την μυγα στον κωλο του αλογου γιατι μονο αυτο εισαι αξιος να κανεις....μουγκα λοιπον κατσε περιορισμενος με τα λιγα που σου δινουν γιατι μονο τον Big ξερεις να χειριζεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως και δεν δινετε αδεια να παρουν πατινια οι κτηνοτροφοι για να σπερουν και να θερισουν.Μηπως φοβαστε τα μεγαλα τρακτερια επειδη κλεινουν τους δρομους;;;ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΝΟΗΤΟΙ.ΑΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ,ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΦΩΣΤΗΡΕΣ!ΑΚΟΜΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ!!!ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΠΡΟΥ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΓΑΡΕΦΙΩΤΗ!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΕΛΦΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί δεν πας στον Σηφάκης που ψήφισες και 2 φορές να του τα πεις αυτα.. Και εγώ αγρότης ειμαι και κάποτε μας άκουγαν.. έστω κ λιγο.. Τώρα μας έχουν γράψει τελείως αυυοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 30 χρονια κυβέρνηση η ΝΔ ,ο Σηφάκης φταίει? καλό ε?

      Διαγραφή
  9. Γιατι 10:43 μιλαμε ακομη για πολιτικους και δειχνουμε να κρεμομαστε απο αυτους;;!!Αλλος ειναι αυτος που μας δινει σοδεια!Τα μπρατσα μας και η ευλογια που παιρνουμε απο τον τιμιο αγωνα μας για να θρεψουμε τα παιδια μας.Στα 13 μου,βαζαμε καπνα,τα ζυγιζανε,μας εκλεβαν στο ζυγι και οι γονεις μου δεν μιλουσανε και πηγα τραβηξα τον εμπορα μια κλωτσια που ακομη την θυμαται.Γιατι ωρε τετοιες φωνες που μιλουν για τον ιδρωτα να τις σταματουμε.Αν δεν υπαρχουν οι ηρωες στην αγροτια και στην κτηνοτρ.αυτοι θα μεινουν νηστικοι.Ας σηκωσουμε κεφαλι γι αυτο που παραγουμε και ειναι δικο μας.Τα τρακτερακια που μας δινουν ειναι απο plaiymobil.Aν ο ανθρωπος τους ψηφισε ειναι γιατι πιστεψε σε μια καλυτερη Ελλαδα.Αν ειναι η υποταγη και το σκυψιμο,δεν αξιζει να ζουμε.ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΩΡΕ ΓΑΡΕΦΙΩΤΗ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΦΥΣΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ!ΦΤΑΝΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .. μη ξεχνάς τα χάπια σου, και κάθε μήνα στο γιατρό.

      Διαγραφή
  10. τόσα χρόνια ψηφίζατε Πασοκ -ΝΔ...αυτα ειναι τα αποτελέσματα..τι να κάνεις? έτσι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και παλι θα ψηφισουμε και οσο για τον Σιφακη που γραφεις παραπανω......αστο δεν θα παρω, εχω γαλοπουλα στο φουρνο γεμισμενη με μουσταρδα.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News