Γάπαρη ή γαριδάκι τηγανητό |
Ότι πρέπει για ένα γρήγορο μεζεδάκι για το τσιπουράκι ή το ουζάκι σας.
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό γάπαρη ψιλή
1 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίστε και πλύνετε καλά τη γάπαρη.
Στραγγίξτε και αλατίστε τη σε ένα τρυπητό.
Απλώστε τη σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει για λίγο.
Βάλτε το αλεύρι σε ένα σακουλάκι τροφίμων και ρίξτε και λίγη-λίγη τη γάπαρη, ανακατεύοντας να αλευρωθεί καλά.
Αδειάστε τη σε μια σήτα και τινάξτε καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Τηγανίστε σε τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Βγάλτε τες με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τες να στραγγίξουν το λάδι τους σε χαρτί κουζίνας.
Τρώγονται μέχρι και τα κεφάλια, σαν γαριδάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο πιο φρέσκο, τόσο πιο νόστιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News