Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ολομέτωπη επίθεση του Γ. Τσιμτσιρίδη κατά του Γ. Μπουτάρη: «Είσαι ένας σύγχρονος Εφιάλτης! Να σου αφαιρεθεί η εθνική ταυτότητα»

Ανοιχτή επιστολή

Κύριε Μπουτάρη, Δήμαρχε Θεσσαλονίκης,

Ονομάζομαι Τσιμτσιρίδης Γεώργιος, πρόσφυγας τρίτης γενιάς και παντρεμένος με ΕΝΤΟΠΙΑ από το Γαρέφι Αλμωπίας.

Με αφορμή την άτυχή δήλωση σας περί του ιδιώματος το οποίο ομιλείται σε περιοχές της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Έδεσσας, της Αλμωπίας ως κανονική γλώσσα, θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ τις απόψεις μου.

Κύριε Δήμαρχε,

Μόνο ένας ανιστόρητος, εμπαθής, ένας ΕΦΙΑΛΤΗΣ θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δήλωση.

Τι ακριβώς εννοείτε κύριε Μπουτάρη; Ότι επειδή ομιλούν τα «εντόπικα» έχουν διαφορετική εθνική ταυτότητα; Είναι «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» όπως εσείς αποδέχεστε τους γείτονες;

Αν αυτό εννοείτε, διαπράττετε ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ.

Διότι κύριε Μπουτάρη αμφισβητείτε ευθέως την εθνική συνείδηση των ανθρώπων αυτών, των γηγενών κατοίκων της Αλμωπίας.

Τους έχετε γνωρίσει τους ανθρώπους αυτούς; Έχετε συναναστραφεί μαζί τους; Έχετε συνομιλήσει; Αφουγκράζεστε τον εθνικό παλμό και το αίσθημα εθνικής συνείδησής τους;

Είμαι σίγουρος πως όχι.

Με την ίδια λογική κύριε Μπουτάρη, οι Βλαχόφωνοι πληθυσμοί δεν έχουν εθνική συνείδηση.

Με την ίδια λογική, οι Καραμανλήδες δεν έχουν εθνική συνείδηση, γιατί αναγκάζονταν να ομιλούν Τούρκικα.

Οι Πόντιοι το ίδιο… Οι Καππαδόκες…Οι Μικρασιάτες…Όλοι οι Έλληνες το ίδιο…

Το Ελληνικό Έθνος, κύριε Μπουτάρη, συνδέεται με κοινό ιστορικό παρελθόν, καταγωγή, στοιχεία πολιτισμού και έχουν συνείδηση της κοινής τους ταυτότητας.

Η εθνική συνείδηση, λοιπόν, είναι η γνώση και το βίωμα της ιδιαίτερης φύσης του Έθνους στο οποίο ανήκουμε.

Δεν θεωρώ ότι η κοινή γλώσσα ή ιδίωμα, μπορεί να θεωρηθεί χαρακτηριστικό της εθνικής συνείδησης. Εξάλλου, όπως ιστορικά είναι αποδεδειγμένο, πλείστοι αγωνιστές του έθνους, οι οποίοι έδωσαν και τη ζωή τους, δεν ομιλούσαν ελληνικά.

Δηλαδή, τότε κύριε Μπουτάρη, οι Καραμανλήδες όπως προανέφερα, ή οποιοιδήποτε άλλοι δεν ομιλούσαν ή έπαψαν να ομιλούν ελληνική διάλεκτο και επικοινωνούσαν στα Τούρκικα ή σε άλλη επιβληθείσα γλώσσα, πρέπει να θεωρήσουμε ότι έχουν άλλη εθνικότητα.

Το μόνο που μπορώ να πω πλέον, είναι ότι εσείς ως ένας σύγχρονος ΕΦΙΑΛΤΗΣ πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες. ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Υ.Γ. Απόσπασμα από το ποίημα «ΝΕΣΝΑΜΗΣ» (Προμαχιώτικα Νέα): Όμως εγώ είμαι εδώ, φάρος, ακρίτας, υπερασπιστής Μακεδόνας, ψηλός σαν τα βουνά που ζω Εντόπιος, φυλάττοντας τα κόκαλα των παππούδων Έλληνας, αδούλωτος, απροσκύνητος, Σταυρό και Λάβαρα Άσβεστη κρατώντας τη φλόγα, Αλέξανδρου, Θεόδωρου, Παύλου Ριγώντας κάθε φορά στο "Σε Γνωρίζω Από Την Κόψη"

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ

24 σχόλια:

  1. μπραβο ρε γιωργο ειμαστε μαζι σου αν δεν επρεπε να ασχοληθουμε καθολου με τον μα..κα. ΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο δεν θέλουμε δηλώσεις αλλά πράξεις όπως η αποστολή ντόπιων εξω απο το γραφείο του μπουταρ αγά με μαχαιρια και βομβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι κύριε Τσιμτσιρίδη,είστε λάθος.Είστε θρασύτατος και οι ΜΑΚΕΔΌΝΕς δεν έχουν τέτοιο θράσσος.Βαφείαδη επέτρεψε τη δημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ? ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕ.

      Διαγραφή
    2. ωρέ παληκάρι, γιατί ειναι λάθος? πεστο και σε μας γα να καταλάβουμε ωρέ.

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ 8:03;!ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;!Ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ;ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ!ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ;!ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΣΟΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΕΧΥΣΑΝ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΟ ΘΑΡΡΟΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΟΛΟΙ ΕΙΠΑ.ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΓΗ!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΥΣ!ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟΙ!

      Διαγραφή
  4. Τσιμτσιρίδη δεν τα ξέρεις όλα παληκάρι μου.Ηρέμησε γιατί οι έλληνες στο αίμα δεν είναι πολεμοχαρείς.Δείξε ευγένεια και πολιτισμό για να καταλάβουμε το ποιόν σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο καταλαβες; η δεν καταλαβες; αντε αλλαξε λαδια στο τρακτερ γιδαρα που θα υποδειξεις να λεει καποιος αυτο που πιστευει.

      Διαγραφή
    2. χα..χα.. "να καταλαβουμε το ποιον σου", μα τι λες ρε φιλε, καταλαβες τι λες γιατι εμεις δεν καταλαβαμε που διαφωνεις;μαλλον περιοδο εχεις

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΓΝΗΣΙΕ 8:5 ΑΡΑΞΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝ ΑΚΟΥΝΕ ΑΗΔΙΕΣ;!ΤΙΣΕΙ ΡΕ;;;ΠΗΓΕΣ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Η ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΑΧΝΕΙΣ;;;;

      Διαγραφή
  5. ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 9 Φεβρουαρίου 2018 - 8:59 μ.μ.
    Αρχικά δεν θα σταθώ στην επισήμανση των λαθών του κειμένου σου, αφού αυτοπροσδιορίζεσαι ως μορφωμένος και έχων αντίληψη περί των θεμάτων, ούτε τη σύνταξή σου, τον τονισμό(!) σου ή την εν γένει έκφρασή σου. Θα σταθώ όμως στις προσβολές που εξαπολύεις, κρυπτόμενος πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σου, βασιζόμενος στα ψυχωτικά σύνδρομα που σε κατακλύζουν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να υποτιμήσει ουδένα, πόσο μάλλον αυτόν που μοχθεί-που αλλάζει λάδια στο τρακτέρ του κατ' εσένα-. Ο σεβασμός και η ανθρωπιά είναι όμορφα πράματα που είναι καλό να τα εφαρμόσεις και εσύ.
    Ένας διδάκτωρ (Δρ.) που αλλάζει λάδια στο τρακτέρ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...αν η μαλακία ηταν χρήμα θα ειχες χεστεί στα φράγκα

      Διαγραφή
    2. ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΗΝΕΤΕ Ο ΔΙΔΑΚΤΩΡ?

      Διαγραφή
    3. 10.02 κατι εχεις εσυ, κοιτα να σε δει επειγοντως γιατρος

      Διαγραφή
    4. ασε μας κοπελιτσα μου, ακου διδακτωρ ο τυπος λεει

      Διαγραφή
  7. ρε 8.03 τι καπνιζεισ.... τι ειπε λαθοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φταινε οι Θεσσαλονικιωτες γιαυτον τον εθνομηδενιστη.Εφαγαν το παραμυθι με την δηθεν διαμαχη του με τον Ανθιμο.Μια καθαρη πλεκτανη.Αλλα ελεγε ο Ανθιμος και αλλα εγραφαν και ελεγαν για να πιασουν το συναισθημα των προοδευτικων.Να χαμε να λεγαμε..την στημενη διαμαχη των Εφιαλτοκαναλιων.Και τωρα παλι αυτον δειχνουν και οχι τον λαο και τη γνωμη του.Καλα τα λες Τσιμσιριδη!ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο ρε αλαναρε .......Μην χαμπαριαζεις κανέναν και τίποτα.....Η Μακεδονία κύριοι δεν πωλείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο Τσιμτσιρίδης κάνει τον εξης ανυπόστατο συλλογισμό (λέμε τώρα): ότι ο Μπουτάρης εννοεί οτι όσοι μιλούν τα ντόπικα (σλαβική διάλεκτο) δεν έχουν εθνική συνείδηση. (Κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά με αυτή την έννοια στη συνέντευξη του Μπουτάρη). Και αρχίζει μετά να βγάζει τον οίστρο του και την εμπάθεια του. Και να μαζεύει ταυτότητες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ.ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ 8:58.ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΘΑΡΗ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥ.ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ.

      Διαγραφή
  11. Λοιπον κυριοι ο εκάστοτε δημαρχος δεν οριζει την εθνικη πολιτικη μιας χωρας...Η κυβερνηση και η καθε κυβερνηση την οριζει γι'αυτο μην φωναζετε,μην βριζετε,εμεις τους βγαλαμε,3 φορες τους εμπιστευτηκαμε ιανουαριος 2015 ιουλιος 2015 και σεπτεμβριος 2015 περαστικα μας λοιπον.Αραγε θυμαται κανεις η γνωριζε κανεις δηλώσεις συριζαιων οταν ηταν κομμα του 3%;Αν θυμαμσι καλα διαμαντοπουλος λεγοταν και δηλωνε ευθαρσως σε καναλι των Σκοπιων οταν βγουμε κυβερνηση τα Σκοπια θα ονομαστουν Μακεδονια.Γνωριζει κανεις εδω την υποχρεωση του Συριζα προς του Σκοπιανους;Ε ηρθε λοιπον η ωρα να τους το ξεπληρωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ποιο σωστό ρε παιδιά το γράψανε με ανακοίνωση η φίλαθλοι του παοκ για τον δεν τον λεω κύριο γιατί δεν είναι ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου του έχουν καεί από τις ουσίες για αυτό τι να ασχοληθεί κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News