Κουνελάκι κρασάτο με δενδρολίβανο στη γάστρα |
Διαβάστε λεπτομέρειες:
Τι χρειαζόμαστε:
1 κουνελάκι
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 κουτάκι κονκασέ ντοματάκια
1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια (προαιρετικά)
2 κύβους λαχανικών
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες νερό ζεστό τριμμένα mixed πιπέρια(μαύρο,άσπρο,ροζ,πράσινο)
αλάτι κατά βούληση
πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Πώς το κάνουμε:
Αποβραδίς, πλένουμε το κουνελάκι και το κόβουμε σε μερίδες. Το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για 1 ώρα για να μην μυρίζει.
Μετά το ξεπλένουμε καλά και το τοποθετούμε στη γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη). Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, τα μανιτάρια, το κονκασέ, το λάδι, τα πιπέρια και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τις πατάτες, τους κύβους λαχανικών λιωμένους στο ζεστό νερό, λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γάστρας, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180o C για 2 ½ ώρες περίπου.
Μετά τις 2 ώρες ελέγχουμε αν έχει σωθεί το ζουμάκι του και προσθέτουμε ανάλογα λίγο ζεστό νερό μέχρι το κουνελάκι να γίνει λουκούμι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο νεράκι να μην σωθεί, γιατί τότε το φαγητό θα γίνει στεγνό και άνοστο. Πρέπει να έχει το ζουμάκι του!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News