Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για εξάρθρωση νεοναζιστικής οργάνωσης-Έξι προσαγωγές

Η επιχείρηση αφορά την ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική και σε πόλη της περιφέρειας και μάλιστα έχουν ήδη προσαχθεί έξι άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης.

Η επιχείρηση αφορά την ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas», που θεωρείται «παρακλάδι» της ομώνυμης ομάδας από τη Βρετανία. Οι αρχές έχουν προβεί σε προσαγωγές έξι ατόμων, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, οι ύποπτοι είχαν συγκροτήσει ομάδα κρούσης και έχουν αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών. Μεταξύ των ενεργειών τους συγκαταλέγεται και η βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα, πριν από περίπου τρία χρόνια.

Πάντως, η συγκεκριμένη οργάνωση δεν φαίνεται να συνδέεται με την πρόσφατη επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά, για την οποία, από την έως τώρα έρευνα, έχουν προκύψει στοιχεία για την ταυτότητα ενός από τους δράστες.

Σημειώνεται ότι η Combat 18 είναι νεοναζιστική οργάνωση που έχει τις ρίζες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει σχέσεις με ανάλογες οργανώσεις των ΗΠΑ. 

Στη Βρετανία, τα μέλη της Combat 18 έχουν κατηγορηθεί για το θάνατο προσφύγων, και μη καυκάσιων Βρετανών. Το «18» παραπέμπει στα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς στη γερμανική αλφάβητο το γράμμα «A»  είναι το πρώτο, και το γράμμα «Η» είναι το ογδόο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News