Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ποια σημεία να απολυμάνετε από τα μικρόβια, όταν μπείτε σε ένα ξενοδοχείο

Σας παρουσίαζουμε σήμερα κάτι στο οποίο δεν πάει εύκολα το μυαλό σας.

Ήδη όλοι κάνουν σχέδια και ψάχνουν σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουν για να απολαύσουν την απόδραση τους και να ξεκουραστούν.

Τις εστίες μικροβίων που υπάρχουν στα ξενοδοχεία.

Δείτε που λατρεύουν να κάνουν τις φωλιές τους κάθε λογής μικρόβια σε μια αμερικάνικη έκθεση, και πάρτε τα μέτρα σας από τη στιγμή που θα μπείτε ακόμη και στο πιο καθαρό ξενοδοχείο.

Φτάνετε λοιπόν σε ένα ξενοδοχείο, μπαίνετε στο δωμάτιο ...

Να ξέρετε ότι εκτός από τα “αναμενόμενα” σημεία όπως οι λεκάνες στις τουαλέτες και οι νιπτήρες, τα μικρόβια αγαπούν περισσότερο τα τηλεκοντρόλ, τους διακόπτες του φωτός (πορτατίφ ή άλλοι) δίπλα στα κρεβάτια, ενώ δεν πάνε πίσω και τα πλήκτρα των τηλεφώνων.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίου του Χιούστον, της Ν. Καρολίνα και του Πέρντιου, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας, στο Σαν Φρανσίσκο, ερεύνησαν ξενοδοχεία και βρήκαν επίσης υψηλά επίπεδα βακτηριακής μόλυνσης στα σφουγγάρια, τα γάντια, τα σφουγγαρόπανα και στα άλλα είδη που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό για την καθαριότητα των δωματίων, γεγονός που διευκολύνει την μετάδοση των μολύνσεων από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Τα χαμηλότερα επίπεδα μικροβίων εντοπίσθηκαν στα κεφαλάρια των κρεβατιών, στις κουρτινόβεργες και στα χερούλια στις πόρτες των μπάνιων. Οι ερευνητές δεν προχώρησαν περαιτέρω για να μελετήσουν σε ποιο βαθμό ήσαν παθογόνοι οι μικροοργανισμοί που ανιχνεύθηκαν στα δωμάτια των ξενοδοχείων, αν και, όπως επεσήμαναν, η ποσότητα των μικροβίων είναι ένας αξιόπιστος γενικός δείκτης της καθαριότητας σε ένα χώρο

Πηγή: www.to-mati.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News