Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Έδεσσα: Ημερίδα για τη δωρεά Μυελού των Οστών

Ανακοίνωση

Μια ουσιαστική και συγκινητική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών Λυκείων για τη δωρεά μυελού των οστών διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σε συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τις Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Έδεσσας.

Η ημερίδα είχε τίτλο «Δωρεά Ζωής» και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28-02- 2018, στην Αίθουσα Νομαρχίας Έδεσσας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστος Σμίας, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αγώνων Μεταμοσχευμένων, Απόστολος Χαριτονίδης. Στο τέλος της εκδήλωσης ελήφθησαν δείγματα από εθελοντές δότες, με τη συνδρομή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ζέρζης, καθώς και εκπρόσωποι του Μητροπολίτη, της ΜΚ Μεραρχίας και της Αστυνομικής Δ/νσης Πέλλας. Αξίζει να σημειωθεί η άψογη παρουσία διακοσίων περίπου μαθητών από το 1 ο και 2 ο ΓΕΛ και από το 1 ο ΕΠΑΛ Έδεσσας, που παρακολούθησαν την εκδήλωση με τη συνοδεία εκπαιδευτικών από τα εν λόγω σχολεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Πέλλας, με τίτλο «Εθελοντισμός: Οι συνάνθρωποί σου σε χρειάζονται». Στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 εθελοντές δότες, αλλά χρειάζονται πολλοί ακόμη, για να επιτευχθεί ο στόχος των 200.000 δοτών τουλάχιστον ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όσων χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών (μόνο ένας στους τέσσερις έχει συμβατό δότη από την οικογένειά του, η ζωή όμως των άλλων τριών εξαρτάται από τους εθελοντές δότες). Η δωρεά μυελού των οστών είναι πολύ σημαντική και πολύ απλή διαδικασία, αλλά μπορεί να σώζει ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News