Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Διαδήλωση στα Σκόπια: «Είμαστε Μακεδόνες», φώναξαν κάτω από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της FYROM

Μερικές χιλιάδες κάτοικοι της ΠΓΔΜ έκαναν διαδήλωση στα Σκόπια το μεσημέρι της Κυριακής κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας.

Τα κύρια αιτήματά τους ήταν να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και να προσφύγει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στα Ηνωμένα Έθνη για αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και φώναζαν «Είμαστε “Μακεδόνες”» ανεμίζοντας σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, που ήταν η πρώτη σημαία της χώρας έως ότου η χρήση της απαγορεύτηκε με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.

«Είμαστε εδώ επειδή […] το όνομα, η ταυτότητα, το Σύνταγμα και η γλώσσα είναι ζητήματα στα οποία πρέπει να υιοθετήσουμε μία σκληρή στάση», είπε στο πλήθος μία από τους διοργανωτές της πορείας, σύμφωνα με το Reuters.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της FYROM.

Το κρατικό πρακτορείο MIA μετέδωσε πως συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

8 σχόλια:

  1. Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης! Καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ntroph sas k shfaki k tzakrh kai genikos o suriza. den prnete mia swsth 8esh hper ths voreias elladas- Makedonia.anti na to voulonoun oi skopianoi prokaloun. NAKEDONIA einai mono mia kai enai ellhnikh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ντρεποντε να πουν οτι ειναι σλαβοι, οι μοναδικη φυλη που δεν ειναι υπερηφανοι για τη ρατσα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΘΕΣ, ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΓΕΜΑΤΑ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΝΟΜΑ, ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΝΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματηστε να βριζετε τουσ Σλαβους.Εχουμε στην Ελλαδα πολλα γιουσουφακια που δεν θελουν να τους βριζετε.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ.Ας ειμαστε πολιτισμενοι σαν τις ψευτοαριστερες μαζορρετες του μπον φιλε της χωρας.ΡΕ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΝΟΣ;!

      Διαγραφή
  5. Ας μας εξηγησουν τι ενοουν όταν λενε ότι είναι ΜΑΚΕΝΤΟΝΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα,ποσοι απο μας ξερουμε ιστορια και δει της Μακεδονιας;Ποσοι απο μας ξερουμε την ιστορια του τοπου μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News