Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Συνταγή: Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

Διαβάστε λεπτομέρειες:

Υλικά
1 πακέτο ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά
100 gr. τυρί καλαθάκι Λήμνου
1200 gr. μοσχαρίσιο κρέας ( ποντίκι ή κότσι)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μεγάλο καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
200 ml. κρασί κόκκινο
350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
250 gr. ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
Μαϊντανό
Φρέσκο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας ταμπονάροντάς το με απορροφητικό χαρτί. Αφού το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε εως ότου να ροδίσει, με ελαιόλαδο, σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Δεν το σωτάρουμε όλο μαζί γιατί θέλουμε να κρατήσουμε υψηλή θερμοκρασία, γι’ αυτό το κάνουμε τμηματικά, κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
2. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα και συνεχίζουμε να σωτάρουμε τα λαχανικά στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, συνεχίζουμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα ώστε να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως. Μεταφέρουμε τα κομμάτια κρέατος στην κατσαρόλα με την σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.
3. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο λιγοστό, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 3 περίπου ώρες, δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες. Θέλουμε να πετύχουμε μια σάλτσα πλούσια και πηχτή, με προσοχή όμως γιατί όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει λίγο ακόμη, οπότε αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Όταν είναι έτοιμο το μοσχαράκι προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ετοιμάζουμε τα ματσάτα.
4. Σε άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ΖΥΜΑΡΙΚΑ, κρατάμε προσεκτικά τον χρόνο και σε 13 λεπτά είναι έτοιμα για να τα στραγγίσουμε. Μεταφέρουμε τα ματσάτα ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News