Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Η φτώχεια παραμονεύει για έναν στους δύο ανέργους στην Ευρώπη

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων που κινδυνεύουν να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας κατεγράφη στη Γερμανία (70,8%)

Ο κίνδυνος της φτώχειας παραμονεύει για έναν στους δύο ανέργους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα κοινωνικά βοηθήματα.

Τα ανωτέρω προκύπτουν από τα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το 2016.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα εν λόγω στοιχεία, αντιμέτωπο με τη φτώχεια βρίσκεται το 48,7% των ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για ποσοστό πέντε φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας (9,6%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων που κινδυνεύουν να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας κατεγράφη στη Γερμανία (70,8%), ενώ ακολούθησαν η Λιθουανία (60,5%), η Λετονία (55,8%), η Βουλγαρία (54,9%), η Εσθονία (54,8%), η Τσεχία (52,3%), η Ρουμανία (51,4%) και η Σουηδία (50,3%).

Από την άλλη, ποσοστά κάτω του 40% αποτυπώθηκαν στην Κύπρο και στην Φινλανδία (37,3%), στη Γαλλία (38,4%) και στη Δανία (38,6%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News