Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Για παράνομη είσοδο θα δικαστούν οι Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Εβρο

Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο ελλήνων στη χώρα μας

Για παράνομη είσοδο θα δικαστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ χθες, σημειώνοντας παράλληλα ότι το περιστατικό, για το οποίο έγινε στο ΓΕΕΘΑ μεγάλη σύσκεψη με όλη την ηγεσία προέκυψε από λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο ελλήνων στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει δίκη των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία και για το αν υπάρχει φόβος, η γείτονος να εκμεταλλευτεί διαφορετικά το γεγονός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχουμε, το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή οι δύο Ελληνες αξιωματικοί βγήκαν από το δρόμο τους και επαναλαμβάνω βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές και από εκεί και πέρα οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα, αφορούν μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελληνων αξιωματικών στην χώρα μας».  

Οι δύο Ελληνες ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αδριανούπολη με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων, ενώ έχουν ανοίξει διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Σε γενικές γραμμές υπάρχει ανησυχία ωστόσο οι επαφές συνεχίζονται αν και οι περισσότεροι δίαυλοι σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν διακοπεί και οι επαφές γίνονται πλέον κυρίως σε διπλωματικό επίπεδο. 

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ σημείωνε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τους τουρκικές για τις διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

13 σχόλια:

  1. Πως γινονται ολα κατα λαθος;Προχθες μπηκα στα Σκοπια για να μαζεψω ραδικια,τις προαλλες για μανιταρια στην Αλβανια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφοσον δεν ξερεις τι εχει συμβει κλεισε το στοματακι σου,ασε την ειρωνεια και πεσε για υπνο.....καποιοι σημερα το βραδυ θα ξενυχτησουν γι αυτα τα παιδια...

      Διαγραφή
    2. συγνωμη και εχεις απολυτο δικιο.δεν ηθελα να θιξω τα παιδια(εκανα συνορα)αλλα την πολιτικη της χωρας.

      Διαγραφή
    3. 10.36 η πολιτικη σκηνη διαμορφωνεται απο τους πολιτες της χωρας μας αν αυτη την στιγμη οι Αλβανοι διεκδικουν τσαμουρια,αν οι Σκοπιανοι διεκδικουν την Μακεδονια,οι Τουρκοι μας ξεφτιλίζουν απο αερα θαλασσα και χερσαια σύνορα οφειλεται σε μας γιατι με την ψηφο μας φεραμε αυτους που ειναι μεσα στην βουλη.Λοιπον την επομενη φορα πριν παμε για να ψηφισουμε ας σκεφτουμε μια φορά την χωρα μας,το εθνος μας γιατι θα ξυπνησουμε ενα πρωι και θα μιλαμε Τουρκικα Αλβανικα και Σλαβικα χωρις να το εχουμε παρει χαμπαρι....Για μια φορα ας σκεφτουμε εθνικά και οχι βασει της τσεπης μας.

      Διαγραφή
    4. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.ΑΠΛΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΗΡΩΑΣ.ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

      Διαγραφή
    5. Ηρωας σε καμια περιπτωση δεν θα γινει ο κουβελης και κανενας κουβελης.....Τα παιδια θα γυρισουν πισω ισως με ανταλλαγμα τους 8 πραξικοπηματιες....Αυτο που χρειαζομαστε ειναι κυβερνηση με αρχιδια και οχι αρχιδια κυβερνηση..δεν ειναι μονο οτι δεν εχουμε κρατος αλλα και σαν λαος ειμαστε παρακμη....επισης φιλε μου δεν θελω να εισαι μαζι μου θελω να εισαι με τον πετρο τον γιωργο τον μανωλη ονα ειμαστε ολοι μαζι....Σαν χωρα εχουμε τους πιο κακους γειτονες που υπαρχουν με τους 2(Αλβανους και Τουρκου)να ειναι μακραν οι χειροτεροι....Ας ξυπνησουμε επιτελους.

      Διαγραφή
    6. Επιμενω στα ιδια.Ζυζητα ολη η Ελλαδα αυτο που θελουν αυτοι να συζηταμε.Κατι αλλο κρυβετε πισω απο αυτην την συληψη.χωρις να προσβαλω τα παλικαρια.Διαισθανομαι αλιως αυτα που μου πλασαρουν,εστω και το κατα λαθος της εισοδου τους.Το περιεργο ειναι γιατι τωρα;Γιατι δεν ξαναγινε.Γιατι καλυπτουν προσωπα.Ειναι ηρωες και οχι εγκληματιες(Ειχα μια παρομια εμπειρια).Το θεμα ειναι οτι ο γιγας λαος δεν ξεχασε τα πατριωτικα και το απεδειξε.Δεν ειμαι ηττοπαθεις.θελω να πιστευω οτι και ολοι αυτοι που ανεφερες νιωθουν το ιδιο.Το χορτο τελος.Μπηκαμε στην σαρακοστη και μετραμε μερες.Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΗΣΕ!ΠΑΠΑΧΕΛΑΔΕς ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΠΟΥ ΕΦΜΠΙΑΙΖΟΥΝ,ΤΑΤΙΑΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ,ΜΠΟΥΤΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΠΙΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΥΣ ΦΣΙΣΤΟΧΑΦΙΕΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ,ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.ΕΓΩ ΠΕΘΑΙΝΩ ΟΡΘΙΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑ ΤΑ ΕΡΜΑ.Οσο για τα παιδια,ευχομαι να γυρισουν σωα και αβλαβη.Ο διαλογος ειναι δημοκρατια και ανταλαγη αποψεων και ιδεων.Εμεις που δεν εχουμε fasebook μπλεξαμε τον κυρ ΑΡΙΔΑΙΑ.

      Διαγραφή
    7. ρε 10.55 ξαδελφος του Κασιδιαρη εισαι;

      Διαγραφή
    8. Δεν ξερω που εχεις υπηρετησει θητεια,αλλα αυτα παμτα συνέβαιναν στον Εβρο μονο που τελειωναν σε λιγες ωρες,ισως ειναι μια ακομα κινηση εντυπωσιασμου απο μεριας Τουρκιας για να δειξει οτι μπορει και με τους Κουρδους και με εμας....Ωστοσο κατα την δικη μου ταπεινη γνωμη θα γινει ανταλλαγη με τους 8 που εχουμε εδω....Και κατι τελευταιο κοιτα ποσοι ειμαστε και συζηταμε για ενότητα.....εγω κσι συ....δηλαδη 2....κατι πρεπει να μας πει αυτο....Εγω προσωπικα αν εβλεπα ενα θεμα με 8 σχολια θα εμπαινα να δω τι λεει και γιατι τοσα σχολια απο οτι φαινεται ειμαστε οι γραφικοι τρελοι που λεμε μαλακιες χωρις καμια ουσία....Ας με διαψεύσει καποιος ρε παιδια δεν ειμαστε μονο 2 ας ειμαστε 1000

      Διαγραφή
    9. Κασσιδιαρης;Απο την αρχαια καυσια που φοραγαν οι Μακεδονες!Κασσιδα.Κεφαλη.Το Κατσουλι απο ρουμλουκι πιθανον να ειναι το κασιδουλι,η περικεφαλαια.Ο Πατροκοσμας εγραψε για εναν Κασιδιαρη.Γιατι ωρε ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣς ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ;ΕΜΕΝΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΝΑΝ ΜΕ ΕΦΤΙΑΞΕ χωρις αντιγραφο και συγγενεις.Τοσες μαλ@@ιες ακους καθε μερα και η αληθεια στιγματιζεται γιγνεται σαλαμοποιηση και μπαινει στα αζητητα των ειδικων της Ελαις.Ας κανουμε διαλογο οπως ειπε ο 8:25χωρις εγω.ΟΛΟΙ!

      Διαγραφή
    10. ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ.ΕΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ:ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ,ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΦΙΛΕ 12:24ΠΜ.

      Διαγραφή
  2. Η Τουρκία πέφτει μακριά για να μαζέψεις βρούβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΕΠΕΙΣ.ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙΣ.ΕΚΕΙ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΒΡΟΥΒΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News