Λαχταριστή τάρτα με μπέικον και τυριά |
Διαβάστε λεπτομέρειες:
Υλικά
Για τη βάση
1 φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
Μαργαρίνη για επάλειψη
1 ασπράδι αυγού
Για τη γέμιση
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
300 γρ. ζαμπόν καπνιστό ή μπέικον σε φέτες, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα τυριά (έμενταλ, ένταμ, γραβιέρα)
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά
Στρώνουμε τη ζύμη κουρού στη φόρμα της τάρτας και κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν
Αλείφουμε τη βάση με χτυπημένο ασπράδι και λίγο αλάτι
Στρώνουμε από πάνω αντικολλητικό χαρτί και το σκεπάζουμε με ακόμη ένα ταψί (ή σκορπάμε στην επιφάνεια όσπρια),
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C για 10 λεπτά, και στο τέλος αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3 λεπτά περίπου
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο)
Ρίχνουμε τις πιπεριές και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο, προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος
Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα
Ψήνουμε στους 170- 180º C για 30-35 λεπτά περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News