Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Economist: Δύσκολο καλοκαίρι για τον Αλέξη Τσίπρα

Επιπλέον, η ανάπτυξη της οικονομίας είναι πιο ασθενική από το προβλεπόμενο, μόλις 1,4% αντί για 2,5% στον αρχικό σχεδιασμό

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να βελτιώσει τις σχέσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας και ετοιμάζεται για λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, έχει όμως να αντιμετωπίσει τις διαφωνίες του Πάνου Καμμένου στα καυτά ζητήματα της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, λόγω των οποίων η κυβέρνηση συνασπισμού θα μπορούσε να καταρρεύσει, εκτιμά το βρετανικό περιοδικό The Economist.

«Ο κ. Καμμένος, υπουργός Άμυνας, διαφωνεί με τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα να επιλύσει μια διαφωνία 25 ετών για το πώς θα ονομάζεται από εδώ και πέρα τη φτωχή βόρεια γείτονα της Ελλάδας, επισήμως γνωστή ως ΠΓΔΜ» αναφέρει το άρθρο.

«Ο κ. Καμμένος έχει επίσης διαρρήξει το κοινό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαχείριση της νέας έντασης με τον ιστορικό αντίπαλο της Ελλάδας, την Τουρκία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ με πολιτική αμφισβήτησης της ελληνικής κυριότητας μιας ομάδας μικρών νησιών στο Αιγαίο».

Ο πρωθυπουργός «μπορεί να ήλπιζε ότι θα αποσπάσει την προσοχή από αυτά τα προβλήματα» με την κοινοβουλευτική έρευνα εναντίον δέκα ανώτερων πολιτικών, ωστόσο το «σκάνδαλο» απέτυχε να πάρει διαστάσεις, επισημαίνει ο Economist.

Επιπλέον, η ανάπτυξη της οικονομίας είναι πιο ασθενική από το προβλεπόμενο, μόλις 1,4% αντί για 2,5% στον αρχικό σχεδιασμό.

Ακόμα και οι ελπίδες για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο «μπορεί να μην είναι ρεαλιστικές», δεδομένου ότι η Αθήνα έχει δεσμευτεί για νέες περικοπές συντάξεων από το 2019 και θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει η συμφωνία για το χρέος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Το άρθρο αναφέρεται και στις προβλέψεις για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, επισημαίνοντας όμως ότι οι σύμβουλοι του Τσίπρα επιμένουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει.

4 σχόλια:

  1. ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΦΕΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΓΙΑΡΟ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΜΑΝΙΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ.ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αραγε τα πιστευεις αυτα που λες; δηλαδη αυτοι καταστρεφουν τη χωρα; ολοι οι αλλοι ειναι αμοιροι ευθηνων; και στα λεω εγω ποιο δεξιος απο καθε δεξιο, απλα τετοιους πολιτικους εχουμε γιατι αυτοι μας αξιζουν,ζωντανο παραδειγμα εσυ με το ριχο κλουβιο μυαλο σου οπως και χιλιαδες ελληνες ραγιαδες, κριμα γι αυτη τη χωρα, κριμα.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΑΓΙΑΣ ΕΙΣΑΙ.ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ,ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΡΝΩΝ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΔΕΡΦΕ.ΕΙΠΕ Ο ΠΕΤΕΙΝΟΣ ΤΟΝ ΚΟΚΟΡΑ ΚΕΦΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News