Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα

Μια καλοκαιρινή συνταγή

Ενόψει καλοκαιριού σας προτείνω κάποια ελαφριά πιάτα, νόστιμα και απόλυτα υγιεινά.

Υλικά

- 2 στήθη κοτόπουλο βιολογικό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλυτζάνι χοντρό κριθαράκι
- 1 φλυτζάνι ντοματίνια
- Φύλλα πράσινης σαλάτας

Για το ντρέσινγκ πέστο:

- Φύλλα βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλυτζάνι κουκουνάρι
- 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη - 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

- Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, al dente
- Φτιάξτε το πέστο: σε μουλινέτα βάλτε τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού
- Χτυπήστε για λίγο να λιώσουν
- Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, το αλάτι και το πιπέρι
-Χτυπήστε λίγο ακόμη
- Ετοιμο το πέστο
- Για το κοτόπουλο: Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ και ψήστε καλά τα στήθη κοτόπουλου
-Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Οταν όλα κρυώσουν, βάλτε τα μαζί σε μπολ, ρίξτε το πέστο και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, ανακατέψτε απαλά
- Σερβίρετε σε πιάτο με φύλλα σαλάτας

---
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News