Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Μικρές συμβουλές που θα «σκληρύνουν» την καρδιά σου

Λίγες συμβουλές που θα σου χαρίσουν δυνατή καρδιά

Η καρδιά είναι από τα πιο ευαίσθητα όργανά σου! Βέβαια, είναι παράλληλα και αυτή που σου δίνει τον παλμό αλλά και το ρυθμό στον οποίο ζεις!

Έτσι, οφείλεις να την υπερασπίζεσαι και να τη φροντίζεις με κάθε τρόπο.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, για σένα λίγες συμβουλές που θα σου χαρίσουν δυνατή καρδιά:


1. Φίλε άντρα, κάνε περισσότερο σεξ!
Σε έρευνες που έγιναν από το American Journal Of Cardiology τονίζεται πως όσοι άντρες κάνουν σεξ πάνω από 2 φορές την εβδομάδα κινδυνεύουν κατά 45% λιγότερο να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα. Το σεξ προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα και έτσι κάνει την καρδιά πιο «σκληρή».

2. Μην ξεχνάς να τρως τις φακές σου.
Έχει παρατηρηθεί πως όσοι έχουν συμπεριλάβει στο εβδομαδιαίο τους διατροφολόγιο τα όσπρια για 3 μήνες κατάφεραν να μειώσουν τη συστολική τους πίεση κατά 4 ολόκληρες μονάδες. Ακόμα και να μη σου αρέσουν τα όσπρια κάνε τα κόλπα που σου μάθαμε και σου υποσχόμαστε πως θα τα δεις με άλλο μάτι.

3. Φάε την ομελέτα σου.
Σου έχουμε μιλήσει για το πώς μπορούν τα αυγά να βλάψουν την υγεία σου αλλά πρέπει να σου τονίσουμε πως στην καρδιά σου κάνουν καλό. Τα αυγά, λοιπόν, θα βοηθήσουν στο να γίνουν πιο υγιείς οι στεφανιαίες σου αρτηρίες. Αυτό οφείλεται στις βιταμίνες Ε και Β12 που περιέχονται στον κρόκο. Μην κάνεις, όμως, υπερβολές! Ένα αυγό την ημέρα είναι αρκετό για να σου δώσει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται η καρδιά σου.

4. Μέτρα τους παλμούς σου.
Μόλις ξυπνάς κάθε πρωί (πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση) μέτρα τους σφυγμούς σου. Η κανονική τους συχνότητα πρέπει να είναι 70 σφυγμοί ανά λεπτό ή λίγο μικρότερη! Αν δεις ότι ο αριθμός των δικών σου είναι πολύ πάνω ή πολύ κάτω επισκέψου γρήγορα το γιατρό σου.

5. Βγες στον ήλιο!
Σύμφωνα με επιστήμονες από τη Σκωτία, 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο θα αυξήσουν την παραγωγή οξειδίου του αζώτου στον οργανισμό σου και θα μειώσουν την αρτηριακή πίεση. Κάτσε, λοιπόν, στον ήλιο αλλά μην ξεχάσεις το αντηλιακό σου.

---
Πηγή: ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News