|
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαντ |
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τρώγοντας τόνο δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουμε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο κατά ένα τρίτο.
Συγκεκριμένα, τα Ω-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε ψάρια, όπως ο φρέσκος τόνος και ο σολομός, προστατεύουν από την ανάπτυξη απότομων και δυνητικά θανατηφόρων αλλαγών στον καρδιακό ρυθμό, ενώ συνδέονται επίσης και με μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού.
'Όπως αναφέρει το onmed.gr μία δεύτερη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στην οποία συμμετείχαν ηλικιωμένοι, έδειξε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, φάνηκε να υπάρχει κατά 50 % χαμηλότερος κίνδυνος θανάτου λόγω καρδιακής νόσου μεταξύ εκείνων που έτρωγαν τόνο τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν τόνο λιγότερο από μία φορά το μήνα.
Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι ευεργετικές επιδράσεις των συγκεκριμένων ψαριών υπήρχαν μόνο όταν αυτά ήταν ψητά ή στη σχάρα, όχι όμως και όταν καταναλώνονται τηγανητά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News