Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Δήμος Αλμωπίας: Ποιοι περιμένουν την απλή αναλογική;

Καμία απλή αναλογική δεν μπορεί να οδηγήσει σε πιο δημοκρατική διοίκηση, αν τη Δημοκρατία δεν την έχουμε μέσα μας κι αν το "εγώ" δεν γίνει "εμείς"

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Με δεδομένο ότι οι Δημοτικές Εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Εσωτερικών, απομένει ένας χρόνος και τέσσερις μήνες μέχρι την προσφυγή στις κάλπες.

Η προαναγγελία εφαρμογής της απλής αναλογικής, έχει δημιουργήσει προσδοκίες για τη δημιουργία κάποιων μικρών σχημάτων που θα αποτελέσουν το όχημα για την είσοδο κάποιων ανθρώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι πιθανότατα θα επιδιώξουν να γίνουν ρυθμιστές για την εκάστοτε διοίκηση, καθώς θα απαιτούνται ευρείες συνεργασίες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι θα μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, με στόχο όχι να εκλεγεί Δήμαρχος, αλλά να καταλάβει κάποιες έδρες την επόμενη μέρα. Φαινόμενα των καιρών; Ίσως. Και αυτή είναι μια μεγάλη πραγματικότητα, η οποία καταδεικνύει ότι η εφαρμογή της απλής αναλογικής δεν θα εξυπηρετήσει και τόσο τη Δημοκρατία, αλλά περισσότερο κάποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες.

Στον Δήμο Αλμωπίας, πολλά ακούγονται, όμως μέχρι σήμερα κάνεις δεν έχει εκδηλώσει επίσημα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, πλην του σημερινού Δημάρχου που είναι δεδομένο ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Μάλιστα, κάποιοι θέτουν ως προϋπόθεση την εφαρμογή της απλής αναλογικής και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, για να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Ωστόσο, για κάποιον που πραγματικά έχει σχέδιο και η ενασχόλησή του πηγάζει από την ανάγκη της προσφοράς, για κάποιον που έχει όραμα γι' αυτόν τον τόπο, σημασία δεν έχει πως θα εκλεγεί, αλλά επικεντρώνεται σε αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Εν κατακλείδι, σε μια εποχή δύσκολη σαν αυτή που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας, η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να είναι αποδεσμευμένη από προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα, να αφήνει περιθώρια για ειλικρινείς συνεργασίες που αποσκοπούν στο κοινό καλό και να μένει αποστασιοποιημένη από το "εγώ" που εγκλωβίζει την δράση και οδηγεί σε φαινόμενα απαξίωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καμία απλή αναλογική δεν μπορεί να οδηγήσει σε πιο δημοκρατική διοίκηση, αν τη Δημοκρατία δεν την έχουμε μέσα μας κι αν το "εγώ" δεν γίνει "εμείς".

Σταύρος Η. Βαφειάδης

24 σχόλια:

  1. ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…… ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ. ΣΑΚΗΔΕΣ, ΜΠΑΤΣΙΔΕΣ, ΒΕΣΚΙΔΕΣ ΚΛΠ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι ο Σάκης;; Ξανά;; Τι περισσότερο έχει να προσφέρει δηλαδή που δεν το πρόσφερε πριν 20 χρόνια που ήταν δήμαρχος;; Και πόσο κουμπώνει με την εποχή;; Σάκη, φιλικά σου προτείνω να μην κάνεις το ίδιο λάθος. Κάηκες πολλές φορές και θες ξανά να μπεις στη φωτιά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ. ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
    2. τον φοβαστε τον Σακη πουλακια μου χα..χα..χα

      Διαγραφή
    3. O ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ

      Διαγραφή
    4. Επειδή ειναι αξιόλογος πρέπει να είναι υποψήφιος σε κάθε εκλογές; Ο κόσμος τον μαύρισε καλώς ή κακώς. Τι να γίνει τώρα; Και ο Παπανδρέου ο Ανδρέας ήταν αξιόλογος...

      Διαγραφή
    5. ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ;;;

      Διαγραφή
    6. "ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤΕΛ" ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ 11.46, ΑΛΛΗ ΧΟΝΤΡΑΔΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ?

      Διαγραφή
    7. ο ΜΑΓΚΑΣ Μπινος χα..χα..χα..χα..εκανε ΜΑΓΚΑ τον Μπατση χα..χα..χα..χα..παρε τον εναν και βαρα το νταουλι

      Διαγραφή
  3. Δεν τα ξερετε καλα. Ο βεσκος θα κατεβει βουλευτης με το ποταμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ ΡΕ;; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΟ ΜΑΓΚΑ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΑΣ;;;;;;;;; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ;;;;;;;;; ΜΕ ΤΙ ΜΟΡΦΩΣΗ;;;;;; ΜΕ ΤΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ;;;;;;; ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ;;;;;;;; ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΙΝΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ;;;;;;; ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ;;;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…………………………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ

      Διαγραφή
    2. καντε τον κι αλλη διαφημηση κοροιδα, μπαμ κανει οτι ειστε ασχετοι απο πολιτικη, οσο τον ονοματιζετε τοσο τον δυναμωνετε, τι δεν καταλαβανετε;

      Διαγραφή
    3. ΣΙΓΑ ΡΕ 8.24, ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ, Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΚΑ Ο ΜΠΙΝΟΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΙΝΟ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΤΟΝ ΜΠΙΝΟ ΤΟΝ ΞΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΝΑΙ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΗ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το εγώ να το σκεφτεί ο Μπινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έργο που κάνει ο Μπινός μακάρι να το κάναν και οι προηγούμενοι σε καλές εποχές

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.

      Διαγραφή
  6. Αν και η αναρτηση ειναι ασχετη με το θεμα, θελω να συγχαρω τον δημαρχο μας για την ομιλια του στο συλλαλητηριο για την μακεδονια. Μας συγκίνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είτε με απλή είτε με περίπλοκη λογική ο Μπινός θα είναι ξανά δήμαρχος. Έντιμος, καθαρος, χωρίς εξαρτήσεις. Τίμιος και ηθικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News