Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και «αγγίζει» αυτοδυναμία

Με ποσοστό 38% ο κόσμος ζητάει πρόωρες εκλογές ενώ το 31% θέλει να ολοκληρώσει τετραετία η κυβέρνηση

Με μία νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όλο και απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας έδαφος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας! Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα» η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό (στην εκτίμηση ψήφου) 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%. Οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.

Αυτά τα ποσοστά δείχνουν ότι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να θεωρηθεί πιθανή ενώ όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει «πληγεί» από το Μακεδονικό! Ενδεικτικά είναι και τα ποσοστά για την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς με ποσοστά ανά περιοχές που ξεκινούν από 60% μέχρι και το συντριπτικό 83% στην Μακεδονία βλέπουν αρνητικά την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Επιπλέον, η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομία παραμένει απαισιόδοξη ενώ το 75% αξιολογεί αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης ενώ το 73% αξιολογεί αρνητικά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Για πρώτη φορά διαμορφώνεται μια πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών (τις προκρίνει το 38%). Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

---
Πηγή: Τα Νέα

9 σχόλια:

  1. Μην πιστεύετε τις στημένες δημοσκοπήσεις Είναι τερατώδες ψέμα το ποσοστό του Σύριζα. Είναι αδύνατο να είναι πάνω από 10%. Ο Ελληνικος λαός δεν είναι ηλιθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με αυτό το πλευρό να κοιμάστε, είναι τόσο λίγος ο Κούλης σας, που ο Αλέξης θα είναι άλλα 20 χρόνια πρωθυπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε αλ3ξ1ς ούτε τερης χρυσός ούτε κανείς μόνοι μας είμαστε και όλοι τους εναντίον μας..κανείς δεν θέλει το καλό μας παρά μόνο την καρέκλα και τη εξουσία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΤΑΞΕΙ,ΤΩΡΑ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ,ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΦΑΣΙΣΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟ ΣΥΜΑΧΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  5. θελω καποιος που ψηφισε συριζα να μου πει τι κακο ειδε απο αυτους ? μην τρωτε την προπαγανδα αλλοων που κοιταν τα δικα τους συμφεροντα κοιταξτε τι κακο σας εκανε ο συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το καλοκαίρι με αυτές τις θερμοκρασίες, αυτά που σας δίνουν να τα βαζετσ στο ψυγείο γιατί χαλάνε και λήγουν.
      Εντάξει???
      Και στον ήλιο με καπέλο τα συμπτώματα ηλιασης είναι εμφανή

      Διαγραφή
  6. οι δημοσκοπησεις στην ελλαδα ειναι ο μεγαλυτερος κουβας που υπαρχει δεν εχουν πιασει τιποτα μεχρι τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News