Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ: Προηγείται η ΝΔ με 33%

Η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του με φόντο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Κατρακυλάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύεται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Με φόντο την κορύφωση της διαδικασίας στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το κυβερνών κόμμα μοιάζει να… πληρώνει πολιτικό κόστος.

Εν αναμονή της ψήφισης της Συμφωνίας, η δημοσκόπηση φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται πλέον της ΝΔ 10,5% ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας 22,5%, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση.

Η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του με φόντο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 33% στην πρόθεση ψήφου έναντι των εγκύρων.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 22.5%
Νέα Δημοκρατία: 33%
Χρυσή Αυγή: 8%
Κίνημα Αλλαγής: 6.5%
ΚΚΕ: 5.5%
Το Ποτάμι: 1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1%
Ένωση Κεντρώων: 1%

Παράλληλα από τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ προκύπτει πως η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το 62% των πολιτών δήλωσε πως με βάση τα όσα γνωρίζει ή έχει ακούσει θεωρεί την συμφωνία “μάλλον κακή” ή “σίγουρα κακή”, ενώ θετική γνώμη διατύπωσε το 27%.

Ακόμα και στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι περισσότεροι στηρίζουν την συμφωνία, η “θετική” πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή (53%).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 20 και 22 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την περασμένη Κυριακή και λίγες ημέρες πριν την αυριανή (σ.σ. Παρασκευή 25.1.2019) ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή. Το δείγμα ήταν 1.326 ενήλικες με δικαίωμα ψήφου.

---
Πηγή: SKAI

2 σχόλια:

  1. Δεν νοιάζει το τσίπρα και τον καμμένο που δεν θα ξαναβγούν στην εξουσία. Σημασία έχει γι αυτούς που τόσα χρόνια είχαν την εξουσία και δούλευαν τον ελληνικό λαό, πούλησαν την πατρίδα τους για το προσωπικό τους συμφέρον, τήρησαν τις υποσχέσεις τους εκεί που τις έδωσαν και τώρα έμεινε να μας λένε πόσο πατριώτες είναι, πόσο πονάνε για την χώρα που την λεηλάτησαν. Η φώκια με λίγα λόγια, που σκοτώνει το θύμα της και ύστερα κάθεται και το κλαίει. Οι κάτοικοι του νομού μας τουλάχιστον ας το δούνε αυτό. Ντροπή και στους βολευτές του νομού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ παλι πιστεύω πως η ΝΔ θα ρθει δεύτερη και καταιδρωμενη ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News