Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Απίστευτο! 70 ταξίδια σε 26 μήνες για τον Τέρενς Κουίκ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος

Είναι εντυπωσιακό το νούμερο. 70 ταξίδια σε 26 μήνες θητείας, δηλαδή δύο ταξίδια το μήνα. Ο λόγος για τον Τέρενς Κουίκ που δεν σταματά να... οργώνει τον πλανήτη. Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, κατέθεσε ερώτηση για τα προκλητικά ταξίδια.

Επισημαίνει στην ερώτησή του ότι μέσα στους 26 μήνες θητείας του, ο Υφυπ. Εξωτερικών έχει πραγματοποιήσει 70 ταξίδια στο εξωτερικό, όσα δεν έχουν κάνει όλοι μαζί οι προκάτοχοί του σε 20 χρόνια και προπαντός ταξίδια, τα οποία θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν τηλεφωνικά από έναν πρέσβη ή πρόξενο της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει, τα ταξίδια του κ. Κουίκ κοστίζουν στον ελληνικό λαό και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Ο αριθμός 70 ταξιδιών σε 26 μήνες θητείας είναι προκλητικά μεγάλος και για δεδομένα της εποχής. Αν σκεφτεί κανείς ότι το κάθε ταξίδι, εκτός από τα έξοδα του υφυπουργού, περιλαμβάνει α) τα έξοδα για τα τουλάχιστον 1-2 άτομα που τον συνοδεύουν, β) τα έξοδα των κατά τόπους πρεσβειών ή προξενείων της Ελλάδας, και γ) έξοδα για ημερήσια αποζημίωση, που είναι 140- 150 ευρώ την ημέρα για τον υφυπουργό, τότε διαπιστώνουμε το κόστος της περιπλάνησης του κ. Κουίκ ανά την υφήλιο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα 70 ταξίδια των 2-3 ημερών στο εξωτερικό, αντιστοιχούν σε περίπου 200 ημέρες απουσίας από την Ελλάδα, σε σύνολο 790 ημερών θητείας.

Καταλήγοντας την Ερώτησή του, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερωθεί για τον αριθμό των ταξιδιών που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Τ. Κουίκ μέχρι σήμερα, καθώς και για τα αναλυτικά κόστη, την αιτιολογία και τα αποτελέσματα αυτών των ταξιδιών.

Καταλήγοντας ο κ. Κατσαφάδος ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών να ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό και την αιιτιολόγηση των ταξιδιών του κ. Κουίκ αλλά και τα ακριβή κόστη αυτών.

5 σχόλια:

  1. Ελλάς Ελλήνων χώρα, τί γαιδάρους και λαμόγια βγάζεις τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ. ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ (ΚΟΥΙΚ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΠ) ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο τυπος ειναι οτι χειροτερο εχει σημερα η ελληνικη βουλη, ενα ανδρεικελο που ξεπουλησε τα παντα για την καρεκλα, ειναι η ντροπη της πολιτικης θα γραφτει με μελανα γραμματα τ ονομα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιρνει και αποζημιωση ο ανθρωπος, φαντάσου ποσο πεινάλας ητανε τόσα χρονια και άρπαξε την ευκαιρία, αληθια απο που βγαινει το Κουίκ; ονομα εινα αυτο; σαν πορδή ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υφυπουργός Εξωτερικών είναι, τι έπρεπε να κάνει δηλαδή; Αυτή είναι η υποχρέωση και η ευθύνη του.Πάντως η Νέα Δημοκρατία έχει στερέψει από επιχειρήματα και βγάζει βλακείες, όπως τους ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News