Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κοινωνία σε Κίνηση Έδεσσας: «Ο εθνολαϊκισμός απειλεί την Δημοκρατία»

Ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Γιάννου έχει επιδοθεί σε έναν, άνευ προηγουμένου, λεκτικό οχετό κατά μελών της παράταξης μας και του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Τσεπκεντζή. Σε πρόσφατη ανάρτηση του προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις σε περίπτωση παρουσίας μας σε εκδήλωση μνήμης για τον Μακεδονικό Αγώνα, μας κατηγόρησε για συμμετοχή σε “ύποπτα πανηγύρια”, ενώ σε άλλο δημόσιο διάλογο, άφησε υπονοούμενα για “φιλίες με αλυτρωτιστές”.

Σε μια εποχή όξυνσης του πολιτικού κλίματος, ο Δήμαρχος, ως φορέας πολιτικής εξουσίας, οφείλει να προασπίζει την Δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη. Εμείς δεν θεωρούμε ούτε ότι όποιος δεν συμμετείχε στα συλλαλητήρια είναι προδότης, ούτε ότι όποιος συμμετείχε είναι φασίστας. Αντίθετα, ο κύριος Γιάννου, όπως έχουμε επισημάνει, δημιουργεί φαντάσματα, προκειμένου να καταγάγει τις φανταστικές του μάχες. Η ανυπαρξία σοβαρής διοίκησης δεν καμουφλάρεται με την προσπάθεια του να αναβιώσει το κλίμα και πρακτικές άλλων σκοτεινών εποχών.

Όλοι έχουμε γνώση και κρίση που οδηγεί ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία. Η Κοινωνία σε Κίνηση δεν θα παρασυρθεί σε αυτόν τον ευτελισμό του δημοσίου διαλόγου. Οι πολίτες αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουν το κλίμα πολιτικής ανωμαλίας που επιδιώκουν αποτυχημένοι πολιτευτές. Καλούμε όλες τις αρχές του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα.

Θεωρούμε ότι η καλλιέργεια αυτού του κλίματος διχασμού είναι μια ορατή απειλή για τον τόπο μας. Καλούμε τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Με την Δημοκρατία δεν παίζουμε, κύριε Γιάννου.

Κοινωνία σε Κίνηση Έδεσσας

9 σχόλια:

  1. μια ερωτηση μονο εισαι εσυ και ασε τους αλλους υπερ ηκατα τις προδοτικις συμφωνιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν ο Γιάννης Τσεπκεντζής είναι υπέρ η κατά της συμφωνίας... Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν ξερετε στοιχειώδη ορθογραφία.... Μάθετε πρωτα μια σωστή χρήση της Ελληνικής γλώσσας και έπειτα ασκείστε κριτικη στην οποία συμφωνία αφού πρώτα τη διαβάσετε (αν τα καταφέρετε δγλσδη και δεν σας μοιάζει η γραφή της σαν Κινέζικα)!

      Διαγραφή
  2. Η Κοινωνία Σε Κίνηση είναι υπέρ της συμφωνίας ;; Πάρτε καθαρή θέση. Αλλιώς αυτά που λέτε είναι άνευ ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε είσαι υπέρ ή κατά της συμφωνίας?
    Απλά και ξεκάθαρα.
    Δεν θα πάτε σε δύο βάρκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνόντας με τον 8:49 θα ήθελα να αναφέρω στον εν λόγω υποψήφιο Δήμαρχο και στην παρέα του (εύχομαι να γίνει δημοτική αρχή αν οι πολίτες της Έδεσσας τον αποδεχθούν)
    προτιμότερο είναι να αναφέρεις εσύ τι πρεσβέβεις και άσε τους άλλους, οι οποίοι έχουν τις επιτυχίες η τις αποτυχίες τους. Εσύ που ξεκινάς τώρα και θέλεις να είσαι το μέλλον τί ακριβώς πιστεύεις για διάφορα βέβεια θέματα υψίστης συμασίας για το Δήμο Έδεσσας και γενικά της Ελλάδας. Ο λόγος που μπήκα στον κόπο να αφιερώσω λίγο απο τον πολίτιμο χρόνο μου είναι γιατί στον στίβο οι λαθεμένες εκκινήσεις αν συνεχιστούν ο αθλητής βλέπει πλάτες στον τερματισμό και για να διορθωθούν απαιτεί μεγάλη, ξεκάθαρη, γρήγορη, αλλαγή στρατηγηκής (υπεράνθρωπη προσπάθεια) καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιά Δημοκρατία ρε ΣταλινοΦασίσιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννη προχώρα είμαστε μαζί σου...όλοι η Έδεσσα κ ολα τα χωριά... κοιτάμε μπροστά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαννάρα αγόρι μου προχωρα δυνατά κι άσε τα εθνικια να τραγουδάνε!!!! Θα σκίσεις στις εκλογές και τους πονάει!!!! Είμαστε στο πλευρό σου!!! Άσε το κάθε εθνικιστικό κνώδαλο να παρκάρει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News