Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Τρομάζουν τα επεισόδια στη Βόρεια Ελλάδα κατά Βουλευτών και Παυλόπουλου

Αρνούμενος να αποδεχθεί την πραγματικότητα, τις μετρήσεις που δείχνουν ότι πάνω από 70% του κόσμου και τουλάχιστον το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν εθνικά επωφελή τη συμφωνία, ο πρωθυπουργός έριξε λάδι στη φωτιά

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών που πηγαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα για διάφορες εκδηλώσεις. Η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών έχει προκαλέσει την οργή μεγάλης μερίδας πολιτών σε πολλούς νομούς της χώρας και κάθε φορά που κάποιος πολιτικός κάνει περιοδεία αντιμετωπίζει προβλήματα.

Το θέμα τείνει να πάρει διαστάσεις και δεν είναι λίγοι ακραίοι εθνικιστές που δεν έχουν μυαλό, όπως είπε από την Κύπρο ο πρωθυπουργός. H φράση αυτή έχει εξοργίσει πολύ κόσμο καθώς υποβαθμίζει την άποψη χιλιάδων πολιτών που καλώς ή κακώς αρνούνται τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού στο τελευταίο συλλαλητήριο μέτρησε 70.000 είπε ότι ότι επρόκειτο για ακραίους λαϊκιστές ενώ με σιγουριά τόνισε στον Εμ. Μακρόν ότι η πλειοψηφία όσων σκέπτονται με το μυαλό τους είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αρνούμενος να αποδεχθεί την πραγματικότητα, τις μετρήσεις που δείχνουν ότι πάνω από 70% του κόσμου και τουλάχιστον το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν εθνικά επωφελή τη συμφωνία, ο πρωθυπουργός έριξε λάδι στη φωτιά.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τις επιθέσεις σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν ζητήσει επιπλέον προστασία από την Αστυνομία φοβούμενοι ότι μπορεί ακραία στοιχεία να εκμεταλλευτούν την οργή των πολιτών και να δημιουργήσουν επεισόδια.

Την οργή των πολιτών δέχθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης χθες στη συμπρωτεύουσα ενώ δεν περνά ημέρα που να μην γίνονται φασαρίες. Να σημειωθεί ότι για το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις Πρέσπες και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κατά της συμφωνίας.

Την περασμένη εβδομάδα επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος μπήκε στο κτίριο από την πίσω πόρτα. Στον κ. Παυλόπουλο καταλογίζουν το γεγονός ότι δεν αντέδρασε στη συμφωνία και την υπέγραψε αμέσως. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι το γεγονός ότι χθες ακυρώθηκε η επίσημη επίσκεψή του στον δήμο Βισαλτίας για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλη της Νιγρίτας.

Μετά από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Παυλόπουλος κρίθηκε ανεπιθύμητος στις εκδηλώσεις με αφορμή τη στάση του στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η δήμαρχος Βισαλτίας κα Αγνή Δουβίτσα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την ακύρωση της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή και σημειώνει μεταξύ άλλων πως: «όσο και να μας πονάει το θέμα της Μακεδονίας μας και της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και να διαφωνούμε με τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, όσο και να είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε για να ανατραπεί αυτή η συμφωνία, δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Μάλιστα, όπως σημειώνει η δήμαρχος, ο Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε προσωπικά με την κα Δουβίτσα μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και αφού την ευχαρίστησε για την πρόσκληση, της ζήτησε να μεταφέρει στους πολίτες του δήμου και ειδικά σε όσους τάχθηκαν κατά της επίσκεψης του ότι σέβεται και κατανοεί την απόφαση τους και τους αγώνες τους.

16 σχόλια:

  1. Έλληνες, πείτε όχι στο διχασμό. Σεβασμός στη Δημοκρατία και στους θεσμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανε να σε δει κανενας κτηνιατρος ανθελληνα συριζακο

      Διαγραφή
    2. ΜΑ ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕ ΦΙΛΕ.ΕΝΑ ΤΡΙΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΝΑΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΟΙΣΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΜΟ,Ε ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ.ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΛΥΣΤΑΤΟΙ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
    3. εχουμε δημοκρατια στην ελλαδα??η δημοκρατια του αλ6 τσιμπλα ειναι κατι σαν την δημοκρατια του μαδουρο δλδ ΧΟΥΝΤΑ αριστερη

      Διαγραφή
    4. Για ποια δημοκρατια μιλας ...οταν καθοριζεται η τυχη σπουδαιων θεματων ,για τη χωρα απο τυχασπαρτους -οπως αυτος του κιναλ {βολευτης επικρατειας} απο βεροια που δεν τον ψηφισε ουτε η μανα του να κοβει το "καρπουζι "γιατι ετσι το θελει?? Και δεν ρωτα τον λαο ...σαν "δημοκρατης| ? {@ρχ@δ@@ δημοκρατης}

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει η ελληνικής παροιμία "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς" και ανφέρεται σε αυτή ακριβώς την περίπτωση.
    Δεν γίνεται να βρίζεις το 70% του κόσμου "ακραίους" "λαϊκιστές" "ακροδεξιούς" "χωρίς μυαλό" και μετά να δυσανασχετείς που σου την πέφτει ο κόσμος.
    Ας είχαν μυαλό πρίν και ας είχαν και αυτιά να άκουγαν τον κόσμο που υποτίθεται εκπροσωπούν. Ειδικά οι βουλευτές της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες αλλά δεν είναι λύση οι προπηλακισμοί και οι βρισιές. Η λύση είναι το μαύρο (το κατάμαυρο σαν πίσσα) στις εκλογές. Αυτό είναι δημοκρατική λύση

      Διαγραφή
    2. νομιζεις οτι τους νοιαζει αν δεν βγουν?αυτοι εχουν κανει το ταμειο τους το θεμα ειναι να μη μπορουν να σταθουν στην ελλαδα πουθενα

      Διαγραφή
  3. μα αφου τα καναλια λενε οτι ο κοσμος την θελει την συνφωνια και ειναι καλη για εμας..τι οχι?λενε ψεματα τα καναλια???απαπαπαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλ. ρε φίλε να μη μας λογαριάζει η δημοκρατία, στο όνομά της να κάνει ότι θέλει, απαξιώνοντας τη γνώμη των πολιτών που την συντηρούν και αυτοί οι πολίτες να σιωπούν, μη χαλάσουν τη ζαχαρένια της και τη ζαχαρένια όλων εκείνων που την καπηλεύονται. Ε άι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειμαι Μακεδονας ελληνας πηγα σε ολα τα συλλαλυτηρια με την οικογενεια μου για να διαδηλωσω οτι δεν ειμαι υπερ της προδοτικης συμφονιας που πουλανε το ονομα μας και μας χαρακτηριζουν ακροδεξιους αμυαλους και δεν ξερω εγω τι. ντροπη σας οσο ζουμε εσεις που κατα την ταπεινη μας γνομη ψηφισατε την προδοτικη συμφωνια να μην πατησετε το ποδι σας στην βορεια ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μας κουράσατε ψευτοπατριώτες, άντε πάτε τώρα να φτιάξετε τα δόντια σας στα Σκόπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελευθερία ειναι να πήγαινεις όπου θες και να κάνεις ότι θες δε σημαίνει ότι επειδή πάω να φάω στα Σκόπια θα τους δώσω ότι θέλουν.εκει μας στέλνουν με το τρόπο τους για να μας τη πουν μετά.ας έρθουν οι Αθηναίοι να ζουν στα συνοσύ και ο Τσίπρας και ο μητσοτάκης.δε μας θέλουν μόνο για ψήφους αλλά και μαντροσκυλα.νομπελ εμφυλίου όλη η Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είχε γράψει ο Εθνικός μας ποιητής
    Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ που βαστάει
    ένα σκήπτρο η δολερή
    καθενός χαμογελάει
    "πάρ' το" λέγοντας "και συ"
    .............
    Μην ειπούν στο στοχασμό τους
    τα ξένα έθνη αληθινά
    "Εάν μισούνται ανάμεσά τους
    δεν τους πρέπει ελευθεριά"
    Για να σοβαρευτούμε όλοι μας και να σταματήσουμε οι μεν να ονομάζουν τους δε "λαΙκιστές, φασιστές ¨Η προδότες". Είμαστε πολύ λίγοι και με πολλούς εχθρούς γύρω μας. Να σοβαρευτούμε, κι αυτούς που πιστεύουμε ότι μας πλήγωσαν θα τους τιμωρήσουμε στην κάλπη. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και εχθρούς. Φίλοι μας είναι Αμερικανοί κ Γερμανοί πολιτικοί.αγοραζουν τα οικόπεδα μας και τα πουλάνε.εμεις ο λαουτζικος μοιραζόμαστε τα ψίχουλα και η ζωή τραβάει την ανηφόρα η μάλλον κατηφόρα.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News