Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Γιόρτασαν τη Ζωοδόχο Πηγή στο Γαρέφι (ΦΩΤΟ)

ΖΩΟΔΟΧΕΙΑ 2019 στο Γαρέφι Αλμωπίας

Μια Ιστορική Γιορτή πραγματοποιήθηκε και φέτος στο βουνό του Γαρεφείου στην Ιερή Γη της Μακεδονίας, όπως κάθε πρώτη παρασκευή μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής ξεκίνησε από την Οικογένεια Μπινου Τραιανου και τους κατοίκους του χωριού μετά από ένα όραμα.

Ένα θεόπνευστο όραμα έδειξε τον δρόμο για έναν πιστό ώστε να κτίσει ένα εκκλησάκι, προς τιμή των νεκρών που χάθηκαν στην μάχη.

Έτσι λοιπόν στις 11 Μαΐου του 1956 κτίστηκε το Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής από τον Μπίνο Τραϊανό και εγκαινιάστηκε από τον Ιερέα Παπαχρήστου Μιλτιάδη του οποίου η Προτομή υπάρχει στην Κεντρική Πλατειά του Άνω Γαρεφείου.

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια η απόγονοι της οικογένειας Μπίνου, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαρεφείου ''Κώστας Γαρέφης'' και εκπροσώπους του Δήμου συνεχίζει να διατηρεί το έθιμο.

Στο Ιστορικό αυτό σημείο, εκεί που η Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη συναντάται με το απέραντο πράσινο και την μαγική θέα της φύσης του βουνού του Γαρεφείου τελέστηκε μνημόσυνο και στην συνέχεια με τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής από την Ορχήστρα ''ΟΙ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ'' και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου καθώς και πλήθος κόσμου από όλη την Αλμωπία "παντρεύτηκε" η Ιστορία με την παράδοση και η Πίστη με την φύση.










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News