Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Πανακότα με σιρόπι βύσσινο

Κρεμώδες επιδόρπιο όλο γεύση

Υλικά για 2-4 άτομα

Για την πανακότα
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 5 ml λικέρ κουαντρώ
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light 3%
- 150 ml γάλα 0%
- 20 γραμμάρια φρουκτόζη
- 10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης

Για τo σιρόπι βύσσινο
- 500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κιλό βύσσινα
- 1.200 ml νερό
- 1 κούπα κατεψυγμένα σμέουρα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για την πανακότα

- Τοποθετείτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχετε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία τα προσθέτετε στο γάλα.

- Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

- Γεμίζετε φορμάκια της αρεσκείας σας και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.

- Τέλος ξεφορμάρετε την πανακότα, ραντίζετε με το σιρόπι βύσσινο και γαρνίρετε με τα σμέουρα.

Για τo σιρόπι βύσσινο

- Πλένετε καλά τα βύσσινα, τα καθαρίζετε από τα κοτσανάκια και τα κόβετε στα 2.

- Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, με 1200 ml νερό.

- Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν τα βύσσινα για 10 λεπτά.

- Χτυπάτε τα βρασμένα βύσσινα στο μούλτι, να γίνουν ένας απαλός αλλά αραιός πολτός.

- Βάζετε στην κατσαρόλα τα βύσσινα, προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού και τα 500 γραμμάρια ζάχαρη.

- Ανακατεύετε, όταν δείτε ότι η ζάχαρη λιώνει δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε για 4 με 6 λεπτά ακόμη.

- Βάζετε το σιρόπι ζεστό σε μπουκάλια και τα κλείνετε πάρα πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News