Δείτε τη στιγμή της φωτιάς στον Έβρο |
Η είδηση πως ο καταυλισμός που είχε στηθεί στον Έβρο, από τη «μέσα» πλευρά του φράχτη, αδειάζει και οι πρόσφυγες και μετανάστες κινούνται προς την Τουρκία, δεν ήταν δυνατόν να μην φτάσει στο Μαξίμου.
Παρά τη θετική εξέλιξη, πάντως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε να κρατάει μικρό καλάθι.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης (26.03.2020), μετανάστες που βρίσκονταν στην πλευρά της Τουρκίας, έβαλαν φωτιά κοντά στον φράχτη στον Έβρο. Φαίνεται ότι ήταν η τελευταία ενέργεια, αφού νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες φεύγουν από την περιοχή, σχεδόν ένα μήνα αφού η Τουρκία τους παρέσυρε ως εκεί.
Δείτε τη στιγμή της φωτιάς στον Έβρο:
Μητσοτάκης: Μπράβο αλλά… δεν τελειώσαμε
Η κατάσταση στον Έβρο βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (27.03.2020) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την αστυνομία και το στρατό για όσα έκαναν στον Έβρο το διάστημα της κρίσης, αλλά σημείωσε ότι η μάχη συνεχίζεται.
«Ο πρόχειρος καταυλισμός, ο οποίος είχε δημιουργηθεί μετά το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας, φαίνεται να έχει διαλυθεί και όσοι βρίσκονταν στα σύνορα του Έβρου να έχουν απομακρυνθεί από εκεί» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός, συγχαίροντας «και πάλι την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσους συνεισέφεραν σε αυτή την πολύ μεγάλη, επίπονη προσπάθεια να φυλάξουμε τα σύνορά μας όλο αυτό τον τελευταίο μήνα».
Κατά τον πρωθυπουργό «ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή -μην έχετε καμία αμφιβολία- ότι συνεχίζεται». «Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για λογαριασμό της χώρας και για λογαριασμό της Ευρώπης. Τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Τα σύνορά μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν απόλυτα προστατευμένα, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς ξανά να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπως κάποιοι επιχείρησαν να το κάνουν τον τελευταίο μήνα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο το επόμενο διάστημα και να γίνει αναδιοργάνωση δυνάμεων δίχως να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Τονίστηκε επίσης, ότι πρέπει να δοθεί βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και ότι είναι σημαντικό να υπάρχει τακτική ευρωπαϊκή παρουσία στον Έβρο και στα νησιά.
Τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρηςς Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και το Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.
Ναι αδειασε. Γεμισαν 28 σημεια στην ηπειρωτικη χωρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡιξε δουλεμα στα ζωαδια Κυριακο. Το γουσταρουν τρελα!
Ωωωωωωαααααααχχχχχχχχααααα
Μάσκες υψηλής προστασίας που τα Νοσοκομεία προμηθεύονταν από 0,40 έως 0,80 λεπτά του ευρώ τώρα τις αγοράζουν 21 ευρώ. 52 φορές πάνω!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες του Μπουμπούκου να ανοίξει ένα αρχαιοελληνικό λεξικό να ψάξει την αισχροκέρδεια. Ύαινες.