Λεπτομέρειες για την πιθανή δοσολογία του εμβολίου κατά του κορονοϊού έδωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης |
Είναι δύσκολο να πειστούν οι αρνητές της μάσκας, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ανέφερε ότι χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να καταλάβουν κάποιοι την χρησιμότητά της.
Λεπτομέρειες για την πιθανή δοσολογία του εμβολίου κατά του κορονοϊού έδωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ο καθηγητής εξήγησε ότι είναι κάτι το οποίο αναμένεται να προκύψει από τις μελέτες των εμβολίων που δοκιμάζονται και όπως είπε «ενδεχομένως να χρειάζονται περισσότερες δόσεις οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας». Όπως επισήμανε όλοι αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών φάσης ΙΙΙ και τότε θα γνωρίζουμε το καλύτερο προφίλ σχήματος εμβολιασμού.
Εμφανίστηκε αισιόδοξος με βάση και τα αποτελέσματα των δύο πρώτων φάσεων της έρευνας, τα οποία χαρακτήρισε εντυπωσιακά. «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή αποκλείεται να μην έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο», ανέφερε.
Για το κίνημα άρνησης της χρήσης μάσκας είπε ότι έχει δημιουργηθεί πόλωση και είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση οι αρνητές της να πειστούν για το αντίθετο. «Χρειάζεται υπομονή και επιμονή» για να πείσουμε τους πολίτες, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος έχει διαπιστώσει μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών όσον αφορά τη χρήση μάσκας. «Στην αρχή του καλοκαιριού που μπήκα στο πλοίο δεν φορούσαν μάσκα. Μπαίνοντας στο καράβι στο τέλος του καλοκαιριού διαπίστωσα ότι τώρα φορούν» κατέληξε.
Στο ιατρικό και ερευνητικό πεδίο η προσπάθεια για τη διαλεύκανση των ιδιαιτεροτήτων της νόσου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα που όταν απαντηθούν θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της COVID-19. Γιατί η νόσος εκτροχιάζεται σε νέους; Γιατί κάποιοι ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες πάνε καλύτερα όσον αφορά την ανάρρωση τους; Γιατί διαφέρει ο χρόνος διάρκειας αντισωμάτων από ασθενή σε ασθενή; Είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που μας απασχολούν, είπε ο κ. Μαγιοργκίνης και στάθηκε στα γονίδιά που σχετίζονται με την άμυνα του οργανισμού, τα οποία, όπως εξήγησε, βρίσκονται στο επίκεντρο της νόσου.
Πώς να μην είσαι αισιόδοξος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήλωσε τέλος στα τεστ ο Εθνικός Οργανισμός Αιμοδοσίας και παραπέμπονται για εξέταση σε ιατρικό κέντρο που είσαι σύμβουλος.
Στο κουφάρι μιας χώρας πέσανε οι ύαινες και κατασπαράζουν τις σάρκες που απόμειναν.
...ενα δάκρυ κύλησε
ΔιαγραφήΚυλησε ο ηλιθιος και ανταμωσε το δακρυ.
Διαγραφήνα ήταν μόνο αυτός
ΑπάντησηΔιαγραφήη χώρα της αρπαχτής από τον τελευταίο μέχρι τον πρώτο πολίτη
ΑΝΤΕ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΑΡΠΑΧΤΕΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ?
ΔιαγραφήΑισχρότατοι χωρίς ίχνος ανθρωπιάς πάνω σας. Πλουτίστε με τις αδικοχαμένες ψυχές ανθρώπων. Περάστε όμως μια βόλτα έξω από ένα νεκροταφείο και δέστε πως πάνε εκεί οι πεθαμένοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως έχει πλάκα να ζεις π. χ. Στην απομονωμένη Αλμωπία να είμαστε μακριά απ όλες τις εξελίξεις, να είμαστε τελευταίοι σε όλα, αλλά να έχουν κάποιοι και άποψη για τον Κορονοιό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχετε βρε λίπασμα σωστό να βάλετε στο χωράφι σας,
δεν έχετε πάει ένα ταξίδι στο εξωτερικό , ζείτε έξω απ τον πολιτισμό και θέλετε να έχετε άποψη για την πανδημία;;;;;
Από που κι ως που;;; Σσσσστ