Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Πανεύκολη πίτα με φράουλες


Γλυκιά νοστιμιά με το φρούτο της άνοιξης

Υλικά

- 1/4 κιλού φρέσκες φράουλες

- 1 κατεψυγμένη ζύμη για πίτα

- 3 κ. σ. κορν φλάουρ

- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

- 3/4 φλ. τσαγιού νερό

- 1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ανοίξτε το φύλλο της ζύμης για πίτα σε ένα τσέρκι ή ταψί και ψήστε για 18 λεπτά περίπου. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Κόψτε σε κομματάκια τις μισές φράουλες και τοποθετήστε τες μέσα στην έτοιμη ζύμη για πίτα.

Βήμα 3

Βάλτε τις υπόλοιπες φράουλες σε μία κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ χτυπήστε το κορν φλάουρ με το νερό και ρίξτε το μείγμα σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τις φράουλες ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

Βήμα 5

Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να πήξει το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 6

Απλώστε το μείγμα πάνω από τις φράουλες στο φύλλο ζύμης και τοποθετήστε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Βήμα 7

Σερβίρετε κάθε φέτα της πίτας με ένα scoop σαντιγί από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News