Νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα
Υλικά
- 600 γρ. ριγκατόνι
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 600 ml γάλα
- 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 300 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
- 330 γρ. γλυκό καλαμπόκι στραγγισμένο
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βραστέ τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
Βήμα 3
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέστε σταδιακά το γάλα για να φτιάξετε μία παχύρρευστη, λευκή σάλτσα.
Βήμα 5
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο τσένταρ, κρατώντας λίγο στην άκρη.
Βήμα 6
Σουρώστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στη σάλτσα και προσθέστε τον τόνο και το καλαμπόκι.
Βήμα 7
Ανακατέψτε και τοποθετήστε σε ένα πυρέξ.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει μια χρυσαφένια απόχρωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News