Πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο ή το γραφείο
Υλικά
- 1 συσκευασία ζύμη για πίτα
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 1 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 1/2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο σε τρίμματα
- 2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετήστε το φύλλο πίτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Σταδιακά ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα, μαγειρεύοντας και ανακατεύοντας μέχρι να αφρατέψουν και να πήξουν.
Βήμα 5
Ανακατέψτε στο μείγμα το κοτόπουλο και τα ανάμεικτα λαχανικά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα κοτόπουλου στο ταψί και καλύψτε με ακόμη ένα φύλλο από τη ζύμη για πίτες.
Βήμα 7
Χαράξτε το φύλλο και ψήστε για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Βήμα 8
Αφήστε να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News