Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό


Νόστιμη πρόταση για συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα

Υλικά

- 450 γρ. πατάτες

- 7/8 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

- Χυμό από 1 μικρό λεμόνι

- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

- 400 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο

- 1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε με αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, για ακόμη 20 με 30 λεπτά.

Βήμα 2

Σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Ξεφλουδίστε τις πατάτες μόλις κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε και κόψτε σε κύβους. Αφήστε να κρυώσουν στην άκρη.

Βήμα 3

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τις πατάτες στη μέση μιας μεγάλης πιατέλας και προσθέστε τον καπνιστό σολομό στις άκρες. Περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε και πασπαλίστε με το σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News