Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Άγιος Παΐσιος: Η κοίμηση του γέροντα Αρσενίου ανατρέπει τα πάντα


Στο προηγούμενο, δεύτερο επεισόδιο, της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» είδαμε την εγκατάσταση των Ελλήνων της Καππαδοκίας στην Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τον εμψυχωτικό ρόλο του Γέροντα Αρσενίου.

Η βιογραφική σειρά του mega «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, της εμβληματικής φυσιογνωμίας που φώτισε με τον πνευματικό του λόγο πλήθος ανθρώπων.

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 22:30 στο Mega, έρχεται το 3ο επεισόδιο της ιστορικής-βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» με την κοίμηση του Γέροντα Αρσενίου που ταράζει τις ισορροπίες στην κοινότητα.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο 3, της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» θα δούμε πως: Σαράντα μέρες μετά την εγκατάσταση των ξεριζωμένων στο κάστρο της Κέρκυρας, ο Γέροντας Αρσένιος «κοιμάται» στο νοσοκομείο της πόλης στις 10 Νοεμβρίου του 1924. Αυτό το γεγονός συγκλονίζει όλη την κοινότητα, γιατί ο Γέροντας Αρσένιος ήταν ο πνευματικός τους πατέρας, ο γιατρός, ο δάσκαλος τους.

Ήταν ο άνθρωπος που πραγματικά διατήρησε την ελληνική και τη χριστιανική ψυχή στα χωριά της περιοχής των Φαράσων. Αμέτρητα τα θαύματα που επιτέλεσε εν ζωή. Η κοίμησή του ανατρέπει τα πάντα στην κοινότητα. Αρχίζουν οι εντάσεις, οι διαπληκτισμοί και οι έριδες. 











 

3 σχόλια:

  1. Ο Τατσιόπουλος όλα αυτά τα θεωρεί μυθεύματα και ότι αποβλακώνουν τον λαό. Μόνο ο ίδιος λέει δεν παρασύρεται από αυτά γιατί δηλώνει και άθεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει οτι θελει, για μενα ολες οι θρησκειες ειναι το ιδιο ολοι πιστευουν σ ενα θεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News