Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Πουρές γλυκοπατάτας με καρότο


Τέλειο και αρωματικό συνοδευτικό για το κυρίως σας

Υλικά

- 600 γρ. μικρές γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

- 400 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες

- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

- 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο

- 1 κ. γλ. κανέλα

- Αλάτι και πιπέρι

- Θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και τα καρότα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Βήμα 2

Σουρώστε και επιστρέψτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 2 λεπτά.

Βήμα 3

Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο, την κανέλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News