Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ποιοι θα λάβουν πιστοποιητικό επαναμόλυνσης - Η ενημέρωση για τον κορονοϊό


Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, 17.02.2022, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση πως η άρση μέτρων… έρχεται και μάλιστα από το προσεχές Σάββατο, 19.02.2022.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει ήδη 19.504 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 6062 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 2112 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Η Μίνα Γκάγκα είπε μεταξύ άλλων πως η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί με αργούς ρυθμούς στη χώρα μας. 2.653 αιτήσεις έχουν γίνει για τα αντιικά φάρμακα, εκ των 1957 συσκευασίες έχουν παραδοθεί, 322 αιτήσεις έχουν ακυρωθεί από τους ίδιους ασθενείς και οι υπόλοιπες έχουν προγραμματιστεί για παράδοση.

Από την πλευρά της, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως ΚΕΑ, Κάρπαθος, Θάσος και Σύρος, Κιλκίς και ΠΕ Φωκίδας, παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων. Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε μεταξύ άλλων πως η πίεση στο ΕΣΥ δείχνει ότι υπάρχει αποσυμπίεση.

“Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών”, είπε η Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση δεύτερης νόσησης, ξεκαθάρισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, θυμίζοντας ότι αυτό έχει αποφασιστεί από την περασμένη χρονιά.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έκαναν τις δυο δόσεις (ή την πρώτη με το μονοδοσικό Johnson & Johnson) και λίγο πριν κάνουν την αναμνηστική βρέθηκαν για δεύτερη φορά θετικοί στον κορονοϊό.

Σε αυτή την ειδική ομάδα ασθενών θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επαναμόλυνσης, σημείωσε.

Δείτε την ενημέρωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News